Moliūgo ir paprikos mišrainė

2018-08-27 Autorius Visko po trupinėlį

Moliūgo ir paprikos mišrainė
Moliūgo ir paprikos mišrainė – tai skani ir aromatinga konservuota mišrainė, kurią puikiai galima paruošti namuose. Moliūgas ir paprika, supjaustyti į stambius gabaliukus, yra troškinami su cukrumi, druska, aliejumi ir pomidorų padažu, kol įgauna švelnią, tačiau dar traškią tekstūrą. Troškinant, šie ingredientai susimaišo ir susilieja skoniai, o pabaigoje į mišrainę įpilamas actas, suteikiantis papildomą rūgštelę ir gaivumą. Po virimo mišrainė supilstoma į stiklainius, kurie sandariai uždaromi ir laikomi šiltai, kol atvėsta. Ši mišrainė yra puikus pasirinkimas žiemai – ji ne tik patogu laikyti, bet ir gali praturtinti įvairius patiekalus savo ryškiu skoniu ir spalvomis.

Daugiau idėjų kokių daržovių pasiruošti žiemai galite rasti čia.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą nuplauti, išimti sėklas, nulupti bei supjaustyti kubeliais.
  2. 2. Paprikas nuplauti, išimti sėklas bei supjaustyti stambesniais gabaliukais.
  3. 3. Viską sudėti į puodą, suberti cukrų, druską, supilti aliejų ir pomidorų padažą bei troškinti maždaug 30-40 min., neperverdant, kad išliktų gabaliukų. Bebaigiant virti, supilti actą, gerai permaišyti.
  4. 4. Mišrainę sudėti į paruoštus stiklainius, užsukti dangtelius ir šiltai apkloti, kol pilnai atvės. Laikyti vėsioje vietoje.

Kristina

Kam pomidorų padažas su visai E...jei turit savo pomidorų
Atsakyti
Keptų daržovių ir lęšių salotos su batatais
(2)
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)