Česnakų ruošinys greitam vartojimui

2023-09-02 Autorius WorldRecipes.lt

Česnakų ruošinys greitam vartojimui
Labai patogus ruošinys visiems česnako "draugams". Naudoti jį galite absoliučiai visur, kur tik tinka česnakas - keptai mėsai arba vištienai marinuoti, sriuboms paskaninti, pakeptai duonai patepti, česnakinio sviesto gamybai ir taip toliau. Toks ruošinys pas mane visada būna po ranka, o rankos česnakais kvepia tik vieną kartą per mėnesį ar du mėnesius. Tad tikrai labai patogu!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • česnakas: 10-12 galvų
    • rupi druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • tyras aliejus: 8 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupame ir blenderio peilių pagalba susmulkiname česnaką.
  2. 2. Toliau ruošinį galima konservuoti dviem būdais.
  3. Reklama
  4. 3. Pirmas būdas - su druska: Sumaišome maltus česnakus su druska.
  5. 4. Su druska laikomi česnakai kartas nuo karto įgyja žalią spalvą, bet skoninėms savybėms tai visiškai jokios įtakos neturi.
  6. 5. Antras būdas - su aliejumi: Permaišome maltą česnakų masę su aliejumi.
  7. 6. Šitaip paruošti česnakai laikosi ne taip ilgai, kaip druskinti, įgyja tamsiai geltoną spalvą, ir, deja, po maždaug 6-7 savaičių jau visiškai nebetinka maistui. Bet tai atsiperka galima sakyti paruoštu marinatu mėsai ir vištienai, lieka pridėti sausų ar šviežių žolių ir įtrinti mėsos gabaliukus.
  8. 7. Laikome sandariame inde šaldytuve. Skanios gamybos!

Gintaras

O jeigu ir su druska, ir su aliejumi?
Atsakyti

Patikrinta

Geriausia susmulkinti ir užšaldyti kubeliais, be jokių priedų.
Atsakyti

Danguolė

Bandžiau su blenderiu, greit sugedo. Patikima supjaustyti peiliu ir užpilti aliejumi. Labai skanu užsipilti aliejaus ant patiekalo patiekiant.
Atsakyti
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)