Traškių burokėlių mišrainė žiemai su cukinija ir svogūnais

2023-08-01 Autorius Kviečiu į virtuvę

Traškių burokėlių mišrainė žiemai su cukinija ir svogūnais
Nemažai žmonių burokėlius marinuoja vos išrovus juos iš daržo, o va kiti laukia ankstyvo pavasario, o dar kiti rudenį. Tarp tų, kurie tai daro rudenį, esu ir aš. Kartais net atrodo, kad susivėlinu su marinavimu, bet vis tiek pavyksta viskas gerai. 

Taigi, apie šią mišrainę su cukinijomis ir svogūnais - mūsų šeimai ji labai patinka, nes burokėliai išlieka traškūs ir skanūs. Labai rekomenduoju pamėginti, nes šitaip gaminame jau daug metų iš eilės!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nevirti burokėliai: 1 kilogramo
    • cukinijos: 500 gramų
    • svogūnai: 500 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • actas: 0,5 stiklinės
    • vanduo: 2 stiklinių
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • pipirai: žiupsnio
    • malti lauro lapai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokėlius sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi, actu, aliejumi, druska bei vandeniu.
  2. 2. Pavirkite maždaug pusvalandį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite supjaustytą kubeliais cukiniją ir svogūną.
  5. 4. Pakaitinkite viską dar maždaug pusvalandį.
  6. 5. Po to mišrainę išpilstykite į švariai išplautus bei iškaitintus stiklainius.
  7. 6. Apverskite dangteliais žemyn ir priklokite storu rankšluosčiu.
  8. 7. Atvėsusią mišrainę išneškite į rūsį ar kitą vėsią vietą. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.