Marinuoti patisonai su morkomis

2023-08-30 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti patisonai su morkomis
Kokias daržoves Jūs įprastai ruošiate žiemai? Aš stengiuosi prisiruoši pačių įvairiausių, kad įtikčiau visiems šeimos nariams. Nes vieni labiau mėgsta vienas, o kiti kitas. Šį kartą prisiruošiau marinuotų patisonų su morkomis. Šį receptą sužinojau iš savo kolegės pernai. Tad išmėginau gaminti iš vienos normos. Gavosi viskas labai gerai. Šiemet aš normą jau dvigubinsiu, nes skonis puikus. Rekomenduoju prisijungti prie gamybos kartu. Tikrai ir Jums patiks! :)

Ingredientai

    • česnakai: 1
    • krapai: šiek tiek
    • morkos: 1 kilogramo
    • pomidorai: 500 gramų
    • patisonai: 3 kilogramų
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • obuolių actas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustome patisonus kubeliais ir pamirkome maždaug 5 minutes užpylę verdančiu vandeniu.
  2. 2. Morkas supjaustome griežinėliais ir apverdame.
  3. Reklama
  4. 3. Pomidorus supjaustome griežinėliais.
  5. 4. Visas šias daržoves sumaišome, įdedame česnako skilteles, krapų, supilame į iškaitintus stiklainius.
  6. 5. Užpilame užvirintą ir atvėsintą marinatą iš nurodytų ingredientų.
  7. 6. Stiklainius sustatome į 90 laipsnių karščio vandens puodą, pridengiame dangteliais (neužsukame) ir taip kaitiname 25 minutes.
  8. 7. Paskui uždarome dangtelius ir leidžiame atvėsti. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau marinuotų patisonų receptų rasite: Marinuoti patisonai.
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)