Aštri pomidorų ir paprikų salsa - mišrainė žiemai su čili

2023-09-05 Autorius WorldRecipes.lt

Aštri pomidorų ir paprikų salsa - mišrainė žiemai su čili
Tai dar vienas nuostabus receptas iš "Metai Beatos virtuvėje" knygos (knygų turiu aš ir daugiau, bet man jos tiesiog ne tokios patikimos ir artimos paprastų lietuvių skrandžiui). Labai gardus - keptos paprikos bei česnakas duoda savo. Toks ir padažas, ir pagardas. Ir į sriubas labai tinka, ir ant tortilijų traškučių, ir į troškinius, ir į makaronus, ir ant picos, ir prie mėsos, trumpai tariant, labai lietuviams tinkantis ir patinkantis. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~560 mililitrų stiklainis.

Ingredientai

    • pomidorai: 400 gramų (jei gaminate žiemos metu, tuomet imkite 1 skardinę konservuotų luptų pomidorų)
    • paprikos: 1
    • čili pipirai: 1
    • česnakai: 1
    • svogūnai: 1
    • aliejus
    • vanduo: 100 mililitrų
    • raudonojo vyno actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 nubraukto valgomojo šaukšto
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus užpilame su verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikome, nupilame, užpilame su šaltu vandeniu bei nupilame.
  2. 2. Nulupame odeles ir supjaustome kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet papriką nuplauname, dedame į kepimo indą, kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, po to sumažiname iki 140 laipsnių, šalia paprikos dedame neluptą česnaką (tik žemes reikia apvalyti, jei tokių netyčia pasitaiko) ir dar kepame maždaug 20 minučių.
  5. 4. Česnaką paliekame atvėsti.
  6. 5. Iškeptą papriką dedame į kokį dubenį arba puodą ir sandariai uždarome arba uždengiame maistine plėvele ir kokias 10 minučių palaikome, kad "pašustų" bei odelė lengviau nusiimtų.
  7. 6. Išimame kotelius, išvalome sėklas bei supjaustome kubeliais.
  8. 7. Tada smulkiai supjaustytą svogūną maždaug 5 minutes pakepiname aliejuje, paskui dedame smulkiai supjaustytą čiliuką, kelias minutes pakepiname. Viską verčiame į puodą su susmulkintais pomidorais, įpilame vandens bei troškiname ant silpnos ugnies maždaug 15 minučių.
  9. 8. Po to dedame susmulkintą keptą papriką, išspaudžiame nuluptą keptą česnaką, pilame actą, cukrų ir druską bei dar troškiname apie 10 minučių arba iki norimo tirštumo.
  10. 9. Dedame į iškaitintus stiklainius bei užsukame. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Estera

Būtinai pamėginsiu, nes labai mėgstu aštresnius skonius. Reikės gal ir daugiau čili pridėti. :)
Atsakyti