Marinuoti burokėliai su cukinija - tinka, kaip garnyras, sriuboms ir šaltibarščiams!

2019-09-09 Autorius Mamukynas

Marinuoti burokėliai su cukinija - tinka, kaip garnyras, sriuboms ir šaltibarščiams!
Labai gardūs marinuoti burokėliai su cukinijoms, itin tinka kaip garnyras, bet taip pat ir sriuboms ar šaltibarščių gamybai. Skanaus!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • burokėliai: 1 kilogramo
    • cukinijos: 1 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • pipirai: 2 žirnelių
    • lauro lapai: 1
    • actas: ~trečdalio stiklinės
    • cukrus: 4-5 šaukštų
    • druska: 1 didelio šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokėlius išverdame, nulupame ir sutarkuojame.
  2. 2. Tuomet cukiniją nulupame, išimame ir išmetame sėklas, taipogi sutarkuojame.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome.
  5. 4. Tada dedame viską į puodą, užpilame pusantros stiklinės vandens ir troškiname maždaug 15-20 minučių.
  6. 5. Jeigu paragavus atrodo kiek per rūgštu - įberiame dar truputį cukraus, arba atvirkščiai - įpilame truputį acto.
  7. 6. Baigus troškintis, sudėkite į švarius stiklainius ir užsukite dangteliais.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau marinuotų burokėlių receptų rasite: Marinuoti burokėliai.
Marinuoti burokėliai su cukinija - tinka, kaip garnyras, sriuboms ir šaltibarščiams!