Virtų burokėlių pagardas - garnyras su obuoliais

2023-08-24 Autorius WorldRecipes.lt

Virtų burokėlių pagardas - garnyras su obuoliais
Šiandien noriu pasidalinti viena idėją ką skanaus galima pasigaminti iš burokėlių. Toks pagardas arba garnyras su obuoliais puikiai tinka prie mėsos patiekalų ir ne tik. Šį receptą atradau visai neseniai ir mūsų šeimai labai patiko. Visi ingredientai idealiai "susidraugauja" tarpusavyje ir sukuria vieną nuostabų skonį. Nenoriu daug girti, tik drąsiai sakau - išmėginkite ir tikrai išsisaugosite receptą ateičiai, nes bus taip skanu! 

Ingredientai

    • burokėliai: 500 gramų
    • obuoliai: 150 gramų (nulupti ir supjaustyti kubeliais)
    • raudonieji svogūnai: 1 (supjaustyto kubeliais)
    • raudonos aitriosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustytos)
    • česnakas: 1 (sutarkuotas)
    • auksaspalvis sirupas: 50 mililitrų
    • tamsus balzaminis actas: 50 mililitrų
    • "Dižono" garstyčios: 50 mililitrų
    • druska: 2 gramų
    • malti baltieji pipirai: ~1 gramo
    • aliejus: 25 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia burokėlius verdame šiek tiek pasūdytame vandenyje maždaug 45 minutes.
  2. 2. Po to nuplauname po šaltu vandeniu.
  3. 3. Nulupame bei supjaustome nedideliais kubeliais.
  4. 4. Tuomet į prikaistuvyje įkaitintą aliejų sudedame obuolių bei svogūno gabaliukus ir šiek tiek apkepame.
  5. 5. Tada sudedate visus produktus (išskyrus burokėlius ir garstyčias) bei ant mažos ugnies kepame 5 minutes.
  6. 6. Paskui sudedame burokėlius bei garstyčias, troškiname iki virimo.
  7. 7. Leidžiame atvėsti. Laikome šaldytuve. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.

Gražina

Tikriausiai tai bus mano mylimiausias patiekalas iš burokėlių. Taip skaniai išėjo. Obuoliai čia puikiai tinka!
Atsakyti