Agurkų skiltelės su ciberžole ir medumi

2023-08-19 Autorius Dalia - Gera virtuvė

Agurkų skiltelės su ciberžole ir medumi
Tai man asmeniškai bene patys skaniausi marinuoti agurkai marinuoti skiltelėmis, idealiai tinkantys kaip garnyras prie daugybės patiekalų. Būna kartais ir taip, kad jie suvalgomi pirmi nesulaukus pagrindinio mėsos arba žuvies patiekalo. Tad mano pačio didžiausios rekomendacijos šiam marinavimo būdui. Nieko ilgai nelaukiam ir pradedam šių agurkų ruošimą. 

Ingredientai

    • agurkai: 2 kilogramų
    • vanduo: 1,5 litro
    • cukrus: 2 stiklinių (200 mililitrų)
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 9 skiltelių
    • kvepiantieji pipirai: 18
    • ciberžolė: 2 arbatinių šaukštelių
    • medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • 9% actas: 1,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia agurkus nuplauname ir pamerkiame kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  2. 2. Po to juos supjaustome skiltelėmis perpjaudami juos į keturias dalis. Šitaip supjaustyti agurkai būna traškesni, nei pjaustant juos griežinėliais.
  3. 3. Tada stiklainius (aš naudoju 0,5 litro) iškaitiname mikrobangų krosnelėje (maždaug 5 minutes). Taip pat jūs galite kaitinti orkaitėje ar bent jau išplauti stiklainius soda.
  4. 4. Į pravėsusius stiklainius sudedame agurkus.
  5. 5. Užviriname vandenį, suberiame druską, cukrų ir verdame maišydami kol pastarieji ištirps.
  6. 6. Dar verdantį vandenį užpilame ant agurkų ir pridengiame dangteliais. Laikome šitaip užpiltus agurkus 15 minučių.
  7. 7. Paskui vandenį nupilame atgal į puodą.
  8. 8. Į stiklainius įdedame nuluptas česnako skilteles (į kiekvieną stiklainį po vieną), įberiame po kelis kvepiančiųjų pipirų grūdelius.
  9. 9. Į puodą sudedame medų, įberiame ciberžolę ir supilame actą.
  10. 10. Užverdame ir iškart užpilame vėl ant agurkų. Aš pati asmeniškai užpilu vieną stiklainį, tada jį užsuku steriliai išvalyti dangteliu (valau spiritu suvilgytu kosmetiniu vatos gabaliuku). Ir vėl pilu marinatą į kitą stiklainį. Šitaip pakartoju kol verdančiu marinatu užpilu visus stiklainius.
  11. 11. Dar vienas pastebėjimas apie šį receptą. Kažkada pagalvojau, kad būtų geriau paprastą actą keisti vyno actu. Juk šitaip būtų sveikiau. Bet paprastas actas yra 9% stiprumo. Vyno actas 6 arba 7 %. Įpylus daugiau vyno acto, nes reikia pasiekti tuos 9%, pakinta cukraus ir druskos santykis, nes skysčio gaunasi daugiau ir agurkai būna nebe tokie skanūs. Todėl, visiškai nerekomenduoju kažką keisti. Skanaus!