Tokios agurkų mišrainės aš prisigaminu tiek žiemai, tiek ir greitam naudojimui. Receptas tikrai ganėtinai paprastas, jį išmokė gaminti mano močiutė. Tiek švieži, tiek ilgam pamarinuoti turi itin platų panaudojimo spektrą. Tai nuostabus pagardas prie rūkytų, virtų ar keptų mėsos patiekalų.
1. Pastebėjimas: Aš pati gamindama šia mišrainę dažnai paeksperimentuoju su prieskoninėmis žolelėmis. Kartais man patinka įdėti petražolių, kartais krapų sėklų, kartais kmynų, o kartais gelsvės.
2. Pastebėjimas: Agurkai šiai mišraine idealiai tinka tiek likutiniai, tiek kreivi ir šleivi. Vis tiek juos reikės supjaustyti.
6. Viską sudėkite į puodą ir supilkite druską bei cukrų.
7. Laikykite pusdienį vėsiai, tuomet supilkite dar porai valandų actą, aliejų ir supjaustytas prieskonines žoleles.
8. Po to puode sudėtus agurkus ir svogūnus kaitinkite, virkite maždaug 15-20 minučių.
9. Paskui sudėkite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite steriliais dangteliais, apverskite ir leiskite pilnai atvėsti.
10. Jeigu norite naudoti iškart, tai mišrainė nėra verdama. Sudėkite po marinavimo (įprastai naudoju mažiau acto) į stiklainius ir pastatykite šaltai į šaldytuvą. Skanaukite!