Orkaitėje keptos - karamelizuotos daržovės su kynva, razinomis ir riešutais

2024-04-27 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje keptos - karamelizuotos daržovės su kynva, razinomis ir riešutais
Dar kartą pasikartosiu, kad artėjant vasarai vis labiau pradėjau skaičiuoti kalorijas, tad į savo šeimos meniu įtraukiu vis daugiau sveikesnių patiekalų. O šį kartą saldokos karamelizuotos daržovės, iškeptos orkaitėje, patiektos su kynva su riešutais ir razinomis. Patikėkite manimi, gavosi tikrai labai skaniai. Neįprastas patiekalas, kurį tikrai dar gaminsiu ir ateityje.

Beje, šiomis sveikomis idėjomis dalinausi pastaruoju metu, pažiūrėkit ir jas:
- kynvos salotos su feta;
- kopūstų sriuba su vištienos kukuliais;
- kuskusas su vištienos filė ir daržovėmis;

O dabar einame gaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kynvos: 200 mililitrų
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • morkų: 2
    • brokolių: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • kario: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • razinų: 50 mililitrų
    • džiovintų spanguolių (galima nedėti)
    • riešutų: 50 mililitrų (labiausiai tinka anakardžiai)
    • šviežių petražolių, mėtos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kynvą išvirkite sūdytame vandenyje maždaug 15 minučių.
  2. 2. Tuomet įmaišykite razinas ir stambiai sukapotus riešutus.
  3. Reklama
  4. 3. Daržoves supjaustykite ir dėkite į kepimo skardą.
  5. 4. Česnako skilteles dėkite nesmulkintas, tik nuluptas.
  6. 5. Pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kariu.
  7. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  8. 7. Tiekite su riešutų-razinų kynva ir skanaukite!
Konservuoti svogūnai
(1)