1. Iš pradžių agurkus supjaustome žiedais, didesnius - pusžiedžiais, svogūnus supjaustome pusžiedžiais, krapus smulkiai, sumaišome.
2. Tuomet ant stiklainio dugno sudedame 4-5 žirnelius juodųjų pipirų bei po 1 kvapniųjų pipirų.
Reklama
3. Sudedame agurkus su svogūnais bei krapais, paspaudžiame ranka.
4. Tada ant viršaus (0,5 litro stiklainiui) sudedame tris ketvirtadalius arbatinio šaukštelio druskos, puse arbatinio šaukštelio cukraus, puse valgomojo šaukšto acto, pusė lauro lapelio. Jei naudojami stiklainiai kitokio dydžio, atitinkamai dėkite ir prieskonius pagal stiklainio dydį.
5. Po to viską užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame dangteliu bei paliekame 20 minučių.
6. Paskui stiklainius su agurkais pakaitiname 10 minučių, užsukame, apverčiame, uždengiame kaldra, kol pilnai atvės. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš agurkų rasite: Agurkai.
Janina
Labai gražiai atrodo stiklainyje.Bandysiu pasidaryti.Noriu patikslinti: agurkų 1 kg ar 2 kg?
Atsakyti
Markas Kriauciunas
1,2 :) tai yra vienas kilograma ir 200 gramų
Zuzana
Kažką panašaus dariau, tai svogūnų tikrai per daug.
Atsakyti
Janina
Atsakyti
Markas Kriauciunas
Zuzana
Atsakyti