Lengva agurkų mišrainė žiemai su svogūnais ir baltojo vyno actu

2023-08-05 Autorius WorldRecipes.lt

Lengva agurkų mišrainė žiemai su svogūnais ir baltojo vyno actu
Ši lengva agurkų mišrainė žiemai labai patinka visai mano šeimai, todėl dažniausiai prisigaminu jos iš trigubos ar net keturgubos normos. Dabar labai noriu pasidalintu receptu ir su Jumis. :)

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi 4 stiklainiukai. 

Ingredientai

    • agurkai: 1 kilogramo
    • svogūnai: 3 (didesni)
    • cukrus: 300 gramų
    • baltojo vyno actas: 250 mililitrų
    • garstyčių grūdeliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • malti pipirai
    • krapai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus susismulkiname.
  2. smulkinami svogūnai
  3. 2. Svogūnus suberiame į didesnį puodą.
  4. 3. Tada tą patį padarome ir su agurkais.
  5. 4. Tuomet supilame actą, suberiame druską ir cukrų, garstyčių grūdelius ir pipirus.
  6. 5. Išmaišome ir pastatome virti. Nuo užvirimo akimirkos, verdame 12 minučių ant karštos ugnies.
  7. 6. Trys minutės prieš virimo pabaigą suberiame susmulkintus krapus.
  8. 7. Tada supilstome į sterilius stiklainiukus.
  9. 8. Kai stiklainiai atvėsta, padedame vėsiai ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Rūta

Kaip skaniai atrodo. Būtinai išmėginsiu. Ačiū. :)
Atsakyti

Audrė

Tai čia agurkų uogienė arba džemas?
Atsakyti

D

Agurku uogiene gausis. 300 gr cukraus ant 1kg agurku😶
Atsakyti

Irena

Valgome actą su cukrumi, baisiau negali būt
Atsakyti

A

Pasidaryk su druska, jei nepatinka cukrus.

Vilma.

Išviriau. Gavosi saldi sriuba. Prie kokių patiekalų reikia valgyti - galvosūkis?
Atsakyti

Eglė

Nemeluokit, nevirėt. Nes jei būtumėt, tada nekiltų klausimas su kuo valgyti. Puikiai viskas gavosi ir labai skanu man! :)
Pomidorų konservavimas
(28)
Briuselio kopūstai žiemai
(1)