Daržovių apkepėlės su grietinėle, sūriu ir žuvimi

2024-04-11 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovių apkepėlės su grietinėle, sūriu ir žuvimi
Turiu pripažinti, kad šį receptą internete aptikau visai netyčia. Ir nusprendžiau pamėginti. Šeima tikrai labai gyrė tokią vakarienę ir nuo to laiko, tai tapo labai pamėgtu mūsų patiekalu. Aš tuo galiu tik džiaugtis, nes mano šeima yra visiškai priklausomi nuo mėsos, tad su šiuo patiekalu, jie pradėjo valgyti daugiau daržovių (man labiausiai čia tinka brokoliai, svogūną ir morkos, bet galima rinktis ir kitas pamėgtas daržoves) ir žuvies. O ko daugiau galima norėti, kai įprastai šeima žuvies patiekalų mėgsta atsisakyti?:)

Ingredientai

    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • brokolių: 1
    • grietinėlės: 100 mililitrų
    • tarkuoto "Džiugo" sūrio: 3 valgomųjų šaukštų
    • baltos žuvies filė: 3 vnt. (tilapijos/pangasijos ar panašios žuvies)
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • džiovintų krapų
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną susmulkinkite, morkas stambiai sutarkuokite bei apkepinkite ant aliejaus.
  2. 2. Brokolius apvirkite maždaug 5 minutes sūdytame vandenyje, nukoškite bei tuomet kuo smulkiau sutrupiname peiliu.
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišykite brokolius su svogūnų-morkų troškiniu, pagardinkite druska, krapais.
  5. 4. Tada įmaišykite grietinę bei porą šaukštų sūrio. Sudėkite daržoves į kepimo indelius (arba vieną didelį), paviršių dar pabarstykite su šiek tiek sūrio.
  6. 5. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  7. 6. Per tą laiką pasikepkite žuvies filė. Žuvį pagardinkite druska bei mėgstamais prieskoniais.
  8. 7. Supjaustykite gabalais, pavoliokite miltuose bei kepkite keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje.
  9. 8. Patiekite su pakeptomis daržovėmis. Skanaukite!
Upėtakis salotose su jogurtiniu padažu
(1)
Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)
"Suši" salotos su raudona žuvimi
(3)