Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas

2023-08-26 Autorius WorldRecipes.lt

Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
Šiandien noriu pasidalinti savo šeimos itin išgirtu čatniu - padažu, pagamintu iš paprikų, pipirų ir svogūnų. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, tačiau rezultatas yra pranokstantis lūkesčius. Nenoriu girti šio patiekalo iki negalėjimo, bet jis tikrai yra to vertas. Būtinai mėginkite, esu tikra, kad labai patiks. Tad nieko nebelaukiam ir imamės gamybos jau dabar!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1 litras čatnio.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svogūnai: 800 gramų
    • raudonosios paprikos: 3 didelės
    • rūgštūs obuoliai: 1
    • raudonos aitriosios paprikos: 0,5-1
    • alyvuogių aliejus: 30 mililitrų
    • auksaspalvis sirupas: 100 mililitrų
    • baltojo vyno actas: 250 mililitrų
    • druska: 10 gramų
    • paprikos milteliai: 5 gramų
    • cukrus uogienėms: 200 gramų
    • žalieji pipirų grūdeliai: 50 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupame svogūnus bei supjaustome kubeliais.
  2. 2. Tuomet nuplauname paprikas ir išimame sėklas. Paprikas susmulkiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tada nulupame obuolį, pašaliname sėklas. Supjaustome obuolį skiltelėmis.
  5. 4. Nuplauname aitriąsias paprikas bei supjaustome jas kubeliais.
  6. 5. Puode įkaitiname aliejų. Sudedame daržoves ir obuolį. Pakepiname keletą minučių. Į puodą supilame auksaspalvį sirupą, actą, suberiame druską bei paprikų miltelius. Uždengiame bei verdame ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių.
  7. 6. Po to nuimame dangtį ir verdame dar apie 10 minučių. Suberiame cukrų uogienėms ir pipirų grūdelius ir verdame dar kokias 3-4 minutes.
  8. 7. Galiausiai supilame į šiltus, sterilius stiklainius. Uždarome. Laikome vėsioje vietoje. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau čatnių receptų rasite: Čatnių receptai.

Mano

Iš kur gaut tą auksaspalvį sirupą?
Atsakyti