Silpnai raugti agurkai - receptas pasiteisinęs 200 procentų!

2019-08-21 Autorius Neringos blogas

Silpnai raugti agurkai - receptas pasiteisinęs 200 procentų!
Šie agurkai yra greitai pagaminami, bet dar greičiau suvalgomi!

Ingredientai

    • trumpi agurkai: 1 kilogramo
    • česnakas: 1 galvos
    • krienų šaknys: 5-6 centimetrų
    • peraugę krapai: kelių šakelių
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 1 kupino šaukšto
    • serbentų lapai: 1 saujos
    • vyšnių lapai: 1 saujos
    • krienų lapai: kelių (nėra būtina)
    • kvapnieji pipirų žirneliai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į molinį arba stiklinį indą sudedame lapus, krapus, pipirus, krienus bei pusiau perpjautą česnako galvą.
  2. 2. Tuomet agurkus nuplauname ir nupjauname jų galiukus.
  3. 3. Tada sudedame į indą.
  4. 4. Jeigu norisi, kad agurkai greičiau įrūgtų užpilame verdančiu vandeniu, bet galima ir šaltu.
  5. 5. Labai svarbu kokį vandenį naudosite, geriausia naudoti šaltinio vandenį arba virintą.
  6. 6. Vandenyje ištirpiname druską, tirpalu užpilame agurkus ir padedame 3-4 dienoms rūgti.
  7. 7. Šie agurkai skanūs bus jau ir kitą dieną, bet su kiekviena diena įgauna vis "gilesnį" skonį. Išmėginkite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau receptų iš agurkų rasite: Agurkai.
Silpnai raugti agurkai - receptas pasiteisinęs 200 procentų!
Pomidorai su pomidorų pasta ir česnakais (atsargos žiemai)
(7)