Gal daugelis tokį ar labai panašų atsargų žiemai receptą jau yra mėginę, tačiau aš pateiksiu tokias proporcijas, kurios mūsų šeimai yra pačios skaniausios, po keletos metų bandymų ir eksperimentų.
Ingredientai
cukinijos: ~2,5-3 kilogramų
paprikos: 500 gramų (gražiausia naudoti 3 spalvų)
cukrus: 250 mililitrų
9% actas: 125 mililitrų
druska: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
aliejus: 250 mililitrų (galima mažinti iki 125 mililitrų, čia pagal skonį)
aštrieji pipirai: 2 ankščių (čili arba japaleno; nėra būtina, bet mūsų šeimoje labai mėgsta)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių cukinijas bei paprikas supjaustykite kubeliais, pipirus - smulkiai.
2. Viską berkite į didesnį puodą, pilkite kitas sudedamąsias dalis bei kaiskite.
Reklama
3. Kai užverda, virkite maždaug 40 minučių vis pamaišydamos.
4. Po to supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite bei padėkite atvėsti.
5. Žiemą labai tinka ir kaip mišrainė prie mėsos patiekalų, ir skanu viena su duona. Suvertus stiklainiuką i pakepintą faršą, idealus bei greitas padažas makaronams ar ryžiams.
6. Pastebėjimas: Skonis dar labai priklauso ir nuo pasirinkto pomidorų padažo. Man kol kas, kiek bandžiau buvo skaniausia su "Vilkaviškio".
7. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
labai daug aliejaus.Gaunasi labai riebiai.Antra karta visai nedejau aliejaus,vietoj pomidoru padazo-1kg.pomidoru.Pomidorus sumaliau ir vienus pakaitinau mazdaug 15 min. po to sudejau visa kita.Gavosi labai skaniai.
Atsakyti
Linuska
Atsakyti
Adelė Rukienė
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti