Kepti burokėliai orkaitėje - folijoje

2024-09-18 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Kepti burokėliai orkaitėje - folijoje
Kepti burokėliai orkaitėje folijoje – tai paprastas ir skanus kepimo būdas, kuriame burokėlių natūralus saldumas dar labiau išryškinamas cukraus ir druskos deriniu. Burokėliai, apibarstyti druska ir cukrumi yra suvynioti į foliją, kepami orkaitėje, kol jie tampa minkšti ir sultingi. Cukrus šiek tiek karamelizuojasi, suteikdamas burokėliams subtilaus saldumo, o druska subalansuoja skonį.

Šie burokėliai gali būti puikus garnyras prie mėsos, žuvies arba pagrindas salotoms. Karamelizuoti burokėliai yra tiek sveikas, tiek gardus pasirinkimas, kurį lengva paruošti.

Redaktorės Vaidos komentaras
- orkaitėje kepant burokėlius, jie išlaiko visą savo skonį, drėgmę ir maistingumą. Kartą išsikepus didesnį šių daržovių kiekį, galėsite net kelias dienas mėgautis skaniausiais burokėlių patiekalais.

Idėjų, ką pagaminti iš burokėlių, galite rasti čia

Ingredientai

    • Burokėliai: 5 vnt.
    • Aliejus: šiek tiek
    • Druska: 5 žiupsniai
    • Cukrus: 5 žiupsniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlius gerai nuplauti ir nusausinti. Dėti ant ištiesto folijos lakšto, užpilti aliejaus, užberti druskos ir cukraus.
  2. burokėliai nuplaunami ir apibarstomi prieskoniais
  3. 2. Visu burokėliai susukami į folijos lakštus ir išdėliojami kepimo inde.
  4. burokėliai susukti į foliją
  5. 3. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir burokėlius kepti apie 1 val. Burokėlius patikrinti peiliu ar iškepė. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo burokėlių dydžio.
  6. 4. Burokėliams iškepus juos išimti, leisti pilnai atvėsti ir supjaustyti. Naudoti savo mėgstamiems patiekalams gaminti.
Kepti burokėliai orkaitėje - folijoje
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų