Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi žiemai

2024-08-22 Autorius Karolina Puodžiūtė

Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi žiemai
Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi – tai sodrus ir aromatingas žiemos gardumynas, kuris įneša šviežumo ir ryškumo į šaltųjų mėnesių meniu. Burokėliai, sujungti su švelniai saldžiomis cukinijomis ir svogūnais, sukuria išskirtinį skonių kontrastą, o aliejus praturtina maloniu riešutiniu poskoniu. Marinuoti ir uždaryti stiklainiuose, šie daržovių deriniai išlaiko savo spalvas ir maistingumą, tapdami puikiu priedu prie mėsos, žuvies patiekalų ar tiesiog kaip savarankiškas užkandis. Jie puikiai tiks ant šventinio stalo, suteikdami gaivos ir pikantiškumo kiekvienam valgiui.

Redakcijos komentaras - iš nurodyto kiekio pagaminsite dešimt 0,5 litro talpos stiklainių.

Ingredientai

    • Burokėliai: 3 kg. (virti)
    • Cukinijos: 2 kg.
    • Svogūnai: 1 kg.
    • Aliejus: 200 ml.
    • Cukrus: 200-250 gr.
    • Actas: 200 ml.
    • Druska: 2 valg.š. (su kaupu)
    • Česnakas: 2 didelės galvos
    • Malti juodieji pipirai: 1 arb.š.
    • Aitrioji paprika: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlius ir cukinijas sutarkuoti burokine tarka.
  2. 2. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais.
  3. 3. Į didelė puodą įpilti aliejaus, sudėti svogūnus ir kepti kelias minutes vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės.
  4. 4. Svogūnams apkepus, į puodą sudėti burokėlius ir cukinijas, suberti cukrų ir druską. Išmaišyti ir leisti užvirti. Tuomet vis pamaišant virti 10 min.
  5. 5. Daržovėms apvirus, į puodą supilti actą ir dar pavirti 5 min.
  6. 6. Tuomet į puodą suberti smulkiai supjaustytas česnako skilteles, čili pipirą ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišyti ir patroškinti apie 5 min.
  7. 7. Paruoštas daržoves sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti dangtelius.
  8. 8. Leisti atvėsti kambario temperatūroje.
  9. 9. Atvėsus daržoves laikyti tamsioje, vėsioje patalpoje.

undefined

O burokėliai tikriausiai virti
Atsakyti

Pastebėjimas

Parašyta, kad virti burokėliai
Korėjietiški burokėliai
(6)