Šaldyti špinatai arba kaip užšaldyti špinatus?

2023-05-21 Autorius WorldRecipes.lt

Šaldyti špinatai arba kaip užšaldyti špinatus?
Špinatų šaldymas žiemai namuose yra itin naudingas ir labai nesunkiai padaromas dalykas. :)

Šiame straipsnyje rasite:
- Špinatų šaldymas žiemai
- Špinatų paruošimas šaldymui
- Sausas špinatų šaldymas
- Kaip pasigaminti špinatų tyrę

Visose daržovėse yra vienokių arba kitokių maistinių medžiagų, mineralų ir vitaminų reikalingų žmogui, bet tokia turtinga maistinių medžiagų sudėtis, kokia yra špinatuose, yra itin reta. Tad rekomenduoju nenuvertinti šios žalios lapinės daržovės teikiamos naudos.

Špinatuose yra daug baltymų, angliavandenių ir net riebalų, o taip pat - didelis kiekis chlorofilo, vitaminų bei mineralų. Špinatai padės pašalinti iš Jūsų organizmo toksinus, tad visada turėtumėte juos įtraukti į savo racioną. Galite dėti į pirmąjį ir antrąjį patiekalus, kepti kiaušinienę, salotas, padažus ir priedus, taipogi į bulvių košę vaikams.

Špinatų šaldymas žiemai
Sezono metu itin patogu špinatus šaldyti šaldymo kameroje porcijomis. Šaldyti špinatai labai gerai išsilaiko, tad juos galite naudoti gaminant maistą ištisus metus.

Špinatų paruošimas šaldymui
Nepriklausomai nuo pasirinkto metodo, iš anksto nuplauname špinatus, surūšiuojame ir išdžioviname. Plauti reikia itin atsargiai, nes ant lapų yra daug smulkaus smėlio. Špinatų kekes galima pusvalandžiui panardinti į dubenį su šaltu vandeniu, o paskui kiekvieną lapelį kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu. Pašaliname visus susiraukšlėjusius ir nudžiūvusius lapus.

Ir dar vienas labai svarbus dalykas: sausam užšaldymui (be blanširavimo) privaloma špinatus išdžiovinti ant medvilninio rankšluosčio, kad atsikratytų drėgmės pertekliaus, kitaip šaldiklyje špinatai pavirs ledu.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Sausam špinatų šaldymui:
    • špinatai
    • šaldymo kamera
    • maistinė plėvelė
    Špinatų tyrei:
    • špinatai
    • šaldymo kamera
    • silikoninės arba ledukų formelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausas špinatų šaldymas: Nupjauname šaknis ir stiebus.
  2. 2. Lapelius surūšiuokite, atrenkite sveikus, maždaug tokio pat dydžio ir suberkite į krūvas po 10-15 vienetų - mažomis porcijomis vienkartiniam naudojimui. Stengiamės nepažeisti vientisumo, sandariai susukame lapus į ritinius ir apvyniojame maistine plėvele.
  3. Reklama
  4. 3. Šioje formoje dėkite į šaldymo kamerą, dėkite ant padėklo tam tikru atstumu vienas nuo kito. Visiškai užšaldžius, perkelkite į konteinerius ilgalaikiam saugojimui, kad kuo mažiau susižalotų ryšuliai.
  5. 4. Privalumai: Šis metodas yra itin paprastas ir nereikalaujantis daug darbo. Lapai išlieka švieži, termiškai neapdorojami, vadinasi, išsaugo daugiau vitaminų ir mineralų.
  6. 5. Minusai: Šitaip šaldyti špinatai užima daug vietos šaldiklyje; Tolesniam špinatų naudojimui reikia tų pačių atliekamų darbų, kaip ir dirbant su šviežiais špinatais. Natūrali spalva dalinai būna prarasta.
  7. 6. Špinatų tyrė: Blanširuojame špinatus verdančiame vandenyje maždaug 20-30 sekundžių, tuomet užpilame lediniu vandeniu.
  8. 7. Tada sutriname trintuvu iki vientisos tyrės. Jeigu norisi, galima pertrinti per sietelį.
  9. 8. Supilstome į silikonines formeles arba ledukų formeles ir padedame į šaldymo kamerą.
  10. 9. Perkeliame šaldytus špinatus į indą, kad būtų lengviau laikyti.
  11. 10. Privalumai: Produktas pilnai paruoštas naudojimui. Špinatai labai gerai išlaiko savo spalvą.
  12. 11. Minusai: Blanširuojant dalinai būna prarandami vitaminai ir skonis.
  13. 12. Naudojimas: Labai gerai tinka padažams, makaronams, rizotui gaminti. Šitaip užšaldytų špinatų atitirpinti visiškai nereikia, jie dedami likus kelioms minutėms iki patiekalo paruošimo pabaigos.
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau špinatų receptų rasite: Špinatų receptai.

Laura

Labai geri patarimai. Tikrai pravers!
Atsakyti