Šie marinuoti agurkai gaunasi be proto skanūs, traškūs. Didžiulis privalumas, kad jie greitai ir lengvai pagaminami. Tiesiog fantastiški. Paragavus abejingų nepalieka...
1. Pirmiausia agurkus švariai nuplaukite ir porai valandų pamerkite į šaltą vandenį.
2. Per tą laiką išsiplaukite stiklainius (500 mililitrų arba 750 mililitrų talpos).
Reklama
3. Į 500 mililitrų stiklainį berkite: Vieną valgomąjį šaukštą su kaupu cukraus, vieną arbatinį šaukštelį su vos kaupeliu druskos (paprastos, rupios) ir pilkite du valgomuosius šaukštus 9% acto, berkite porą žirnelių kvepiančių pipirų, krapų, 1-2 skilteles česnako (supjaustytas plokštelėmis).
4. Pripjaustykite agurkų iki viršaus stiklainio, dėkite talpiai, užpilkite verdančiu vandeniu, pridenkite dangteliu, statykite į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostuką), pripilkite šilto vandens (turi apsemti tris ketvirtadalius stiklainio), užkaiskite.
5. Kai jau puode vanduo užvirs, pavirkite 5 minutes, ištraukite, užsukite gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį tol, kol ištirps), apverskite ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklokite.
6. Į 750 mililitrų stiklainį: Vienas valgomasis šaukštas su kaupu ir vienas valgomasis šaukštas nubrauktas cukraus, vienas arbatinis šaukštelis su kaupu druskos, trys valgomieji šaukštai 9% acto. Visa kita taip pat kaip ir 500 mililitrų stiklainiui, tik kaitinkite 7 minutes.
7. Itin rekomenduoju. Labai patogu marinuoti, galite daryti tik po kelis stiklainius. Aš pati realiai kitaip agurkų beveik nebemarinuoju, nes šie - mūsų šeimai idealūs. Tokie skanutėliai, saldžiarūgščiai... Bandom!
Jolanta
Atsakyti
Rūta
Edita
Atsakyti
Irena
Atsakyti