Skanutėliai marinuoti agurkai su actu žiemai

2023-08-04 Autorius WorldRecipes.lt

Skanutėliai marinuoti agurkai su actu žiemai
Šie marinuoti agurkai gaunasi be proto skanūs, traškūs. Didžiulis privalumas, kad jie greitai ir lengvai pagaminami. Tiesiog fantastiški. Paragavus abejingų nepalieka...

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkų
    • krapų
    • česnakų
    • kvepiančiųjų pipirų (galite garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį)
    Į 500 mililitrų stiklainį berkite:
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio vos kaupeliu (paprstos, rupios)
    • 9% actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kvepiantieji žirneliai: poros
    • krapai
    • česnakas: 1-2 skiltelių (supjaustome plokštelėmis)
    Į 750 mililitrų stiklainį berkite:
    • cukrus: 1 valgomasis šaukštas su kaupu ir 1 valgomasis šaukštas nubrauktas
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • 9% actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kvepiantieji žirneliai: poros
    • krapai
    • česnakas: 1-2 skiltelių (supjaustome plokštelėmis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia agurkus švariai nuplaukite ir porai valandų pamerkite į šaltą vandenį.
  2. 2. Per tą laiką išsiplaukite stiklainius (500 mililitrų arba 750 mililitrų talpos).
  3. Reklama
  4. 3. Į 500 mililitrų stiklainį berkite: Vieną valgomąjį šaukštą su kaupu cukraus, vieną arbatinį šaukštelį su vos kaupeliu druskos (paprastos, rupios) ir pilkite du valgomuosius šaukštus 9% acto, berkite porą žirnelių kvepiančių pipirų, krapų, 1-2 skilteles česnako (supjaustytas plokštelėmis).
  5. 4. Pripjaustykite agurkų iki viršaus stiklainio, dėkite talpiai, užpilkite verdančiu vandeniu, pridenkite dangteliu, statykite į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostuką), pripilkite šilto vandens (turi apsemti tris ketvirtadalius stiklainio), užkaiskite.
  6. 5. Kai jau puode vanduo užvirs, pavirkite 5 minutes, ištraukite, užsukite gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį tol, kol ištirps), apverskite ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklokite.
  7. 6. Į 750 mililitrų stiklainį: Vienas valgomasis šaukštas su kaupu ir vienas valgomasis šaukštas nubrauktas cukraus, vienas arbatinis šaukštelis su kaupu druskos, trys valgomieji šaukštai 9% acto. Visa kita taip pat kaip ir 500 mililitrų stiklainiui, tik kaitinkite 7 minutes.
  8. 7. Itin rekomenduoju. Labai patogu marinuoti, galite daryti tik po kelis stiklainius. Aš pati realiai kitaip agurkų beveik nebemarinuoju, nes šie - mūsų šeimai idealūs. Tokie skanutėliai, saldžiarūgščiai... Bandom!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.

Jolanta

Sveiki, o galima nepjaustyti agurkų?
Atsakyti

Rūta

Esu mėginusi nepjaustyti, bet man pjaustyti pagal šį receptą patiko labiau! :)