Marinuoti patisonai su agurkais

2023-08-30 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti patisonai su agurkais
Šiandien noriu parodyti Jums kaip aš marinuoju patisonus kartu su agurkais. Receptas išties paprastas, iš mano močiutės užrašų knygutės. Dar nėra buvę, kad kažkas nepavyktų, o suvalgomi būna dar nesulaukus pirmųjų švenčių. Tad drąsiai rekomenduoju pasiruošti tokių žiemos atsargų. Gali dvigubinti ar net trigubinti šias normas. Pažadu, kad receptas Jums labai patiks. Tad nieko daugiau nelaukiam ir imamės gamybos!

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 1 litro stiklainiui.

Ingredientai

    • nedideli agurkai: 450 gramų
    • patisonai: 150 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • krieno lapai: 1
    • krapai 
    • petražolės
    • gvazdikėliai: 2
    • kvapieji pipirai: kelių
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 40 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • actas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia patisoną perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
  2. 2. Tada kartu su agurkais supjaustome vienodo dydžio gabaliukais (jei agurkiukai labai maži galima visai nepjaustyti arba pjauti į dvi dalis).
  3. 3. Tada į stiklainį sudedame žalumynus ir prieskonius.
  4. 4. Po to susluoksniuojame agurkus ir patisonus.
  5. 5. Daržoves užpilame karštu marinatu (užviriname iš visų nurodytų ingredientų), kad nuo viršaus liktų maždaug 1,5-2 centimetrai.
  6. 6. Pridengiame dangteliais ir kaitiname 10 minučių.
  7. 7. Paskui uždarome. Skanaus!

Eglė

Labai įdomu, dar šitaip nebuvau gaminusi, būtinai pamėginsiu tokį variantą. :)
Atsakyti
Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais
(168)
Marinuoti agurkai griežinėliais su čili
(1)