Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

2020-09-01 Autorius WorldRecipes.lt

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Burokėlių mišrainių žiemai, aš kiekvienai metais prisigaminu bent keletą skirtingų rūšių. Tai būna tiek marinuoti burokėliai, kurie nuostabiai tinka šaltibarščiams, burokėlių mišrainės su aliejumi barščiams, troškiniams bei garnyrams.

Ši burokėlių ir keptų svogūnų mišrainė yra tik nuostabi (mano vyro tai tikrai pati mėgstamiausia, šiemet liepė gaminti iš dvigubos normos). Ji švelniai saldi bei nuostabiai tiks su sūria silke. Taipogi itin tinka kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • burokėlių: ~3-4 kilogramų
    • svogūnų: ~1,5 kilogramo
    • aliejaus: 0,2-0,3 litro
    • kokybiško obuolių acto (9%): ~2-3 šaukštų
    • cukraus: ~150 gramų
    • druskos: 1 valgomojo šaukšto
    • juodųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Jeigu norisi, šiame patiekale itin tinka kelios paprikos arba šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių (bent man tinka, vyras sako, kad nereikia).:)
  2. 2. Pirmiausia burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada svogūnus supjaustykite smulkiai ir apkepinkite ant gerai įkaitinto aliejaus. Aš asmeniškai rekomenduočiau naudoti saulėgražų aliejų, jis geriau atlaiko aukštą temperatūrą nei alyvuogių aliejus.
  5. 4. Po to į puodą pilkite vieną stiklinę vandens ir likusį aliejų.
  6. 5. Į būsimą troškinį galite įpilti alyvuogių aliejaus.
  7. 6. Užvirus sudėkite burokėlius bei svogūnus. Taip pat įdėkite druskos bei pipirų ir virkite maždaug 20 minučių nuolatos maišydami.
  8. 7. Prieš bebaigiant virti, įpilkite actą bei permaišykite.
  9. 8. Išpilstykite mišrainę po stiklainiukus ir uždarykite steriliais dangteliais.
  10. 9. Ši burokėlių mišrainė su kepintais svogūnais itin gerai laikosi, tad galite laikyti ir spintelėje kambaryje. Skanaus!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainių receptai žiemai.

Nijolė Maslauskienė Žagaraitė

Sveiki. Argi būna obuolių actas 9 proc.??? Ir koks Jūsų manymu yra kokybiškas, pasufleruokite markę, ačiū.
Atsakyti

Rūta

Labai tinka Antaniniai obuoliai nereikia jokių actų. Sutarkuoji ir viskas.

Nijolė

... antaninių obuolių dar reikia turėti 😏😏😏
Atsakyti

Inga

Super darau,labai skanu.Visur tinka,ir misrainei,ir sriubai,ir su silke.
Atsakyti