Marinuoti agurkai griežinėliais su čili

2023-08-31 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti agurkai griežinėliais su čili
Kai lauke būna žiema ir šviežiais agurkais iš daržo tikrai net nekvepia, tai kuo puikiausiai valgosi marinuotų agurkų griežinėliai, paruošti su čili. Patikėkite šis marinavimo receptas yra puikus ir visada pavykstantis. Dar niekada neteko nusivilti. Tad drąsiai dalinuosi šiuo mūsų šeimos labai pamiltu receptu, kuris bus naudojamas dar ne vienerius metus. 

Ingredientai

    • švieži stambūs agurkai: 4 kilogramų (galite ir įprastų)
    • cukrus: 1 stiklinės
    • rupi druska: 3 nubrauktų šaukštų
    • vanduo: 3 stiklinių
    • 9% actas: 0,75 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • česnakas: ~10 skiltelių
    • lauro lapeliai: poros
    • juodieji pipirai: ~10-15 žirnelių
    • švieži krapai ir petražolės: po saują
    • rupiai maltas džiovintas čili: žiupsnelio (arba šviežias čili pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuplautus agurkus supjaustykite stambesnėmis riekelėmis (maždaug 0,5-0,8 centimetro), sudėkite į puodą.
  2. 2. Tada užberkite druskos, cukraus, čili pipirų, sudėkite riekelėmis supjaustytus česnakus, sukapotas petražoles ir krapus, suberkite juoduosius pipirus, lauro lapus, užpilkite vandens bei atsargiai išmaišykite.
  3. 3. Po to supilkite actą bei aliejų, dar kartą pamaišykite ir palikite uždengtame puode bent jau dvylikai valandų (arba parai).
  4. 4. Per naktį agurkėliai šiek tiek parūgsta, šiek tiek pasimarinuoja (kitą dieną galite valgyti tiesiai iš puodo).
  5. 5. Pasiruoškite stiklainius (švariai išplaukite valgomąja soda arba iškaitinkite), užkaiskite puodą su agurkais, bei pakaitinkite iki užvirimo. Virinti nereikia.
  6. 6. Karštus agurkus sudėkite į stiklainius bei užpilkite puode esančiu marinatu.
  7. 7. Užsukite bei palikite parai "aukštyn kojomis".
  8. 8. Laukite žiemos ir skanaukite!

Eglė

Tikrai puikus receptas!
Atsakyti