Rauginti kopūstai stiklainiuose su morkomis (atsargos žiemai)

2021-02-19 Autorius WorldRecipes.lt

Rauginti kopūstai stiklainiuose su morkomis (atsargos žiemai)
Daugelis patyrusių kulinarų žino bent keletą būdų, kaip gali būti paruošti rauginti kopūstai, kad juose būtų pakankamai druskos ir jie fantastiškai traškėtų bevalgant. Vieni ruošia kopūstus su burokėliais, o kiti su morkomis (man su morkomis asmeniškai skaniausias variantas). Kai kurie juos raugina didelėse ąžuolo statinėse, o kitiems užtenka paprastų stiklainių.

Ir šį kartą su Jumis visais pasidalinsiu paprastu raugintų kopūstų gaminimo receptu, kurio dėka patiekalas visados gaunasi nerealiai skanus. 

Ko mums reikės? Tik 3 dienų ir paprastų stiklainių. Išmėginkite ir tikrai šitaip gaminsite visada. Tai nepaprastai skanūs rauginti kopūstai. 

Ingredientai

    • kopūstai: 1 vidutinio dydžio galvos
    • morkos: 2 vidutinio dydžio
    • vanduo: 2 litrų
    • druska: 3 šaukštų
    • cukrus: 2 šaukštų (galima keisti medumi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustome kopūstus jums labiausiai priimtinu būdu.
  2. 2. Tada burokine tarka sutarkuojame morkas.
  3. 3. Tada viską sumaišome, pagniaužome rankomis ir sandariai sudedame į stiklainį. Tuomet į gilų dubenį įdedame stiklainį su kopūstais.
  4. 4. Supilame atvėsintą sūrymą (virtą vandenį su druska) į stiklainį, kad jis pilnai užsipildytų.
  5. 5. Leidžiame jam stovėti 2 dienas, kartas nuo karto peiliu subadome kopūstus iki dugno, kad išeitų oras. Jeigu oras nebus išleistas, skonis gausis kartokas, o to mes visai nenorime.
  6. 6. Trečią dieną sūrymą atsargiai nupilame. Norint tai padaryti, galima uždaryti stiklainį su plastikiniu dangteliu, padaryti dangtelyje skylę bei tuomet išpilti skystį į atskirą indą.
  7. 7. Nupiltame sūryme ištirpiname cukrų. Užpilame kopūstus su gautu pasaldintu sūrymu, uždarome stiklainį dangčiu ir pastatome į šaltą vietą parai laiko. Patys skaniausi rauginti kopūstai yra pagaminti. Skanaujam!
  8. 8. Tokie kopūstai yra ne tik labai gardūs, bet ir nuostabus vitaminų šaltinis. Galima juos valgyti su svogūnais arba nedidele augalinio aliejaus dalimi, arba galia naudoti patiekalą kaip įvairių pyragų arba koldūnų įdarą.
  9. 9. Aš dar po to mėgstu juos persidėti į mažesnius stiklainius - porcijomis, po kiek suvalgome vienu kartu kaip garnyrą, bet tai nėra būtina. :)
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau kopūstų receptų rasite: Kopūstų receptai.
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)