Garnyras prie kepsnių: orkaitėje kepta marinuota paprika

2021-02-27 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Garnyras prie kepsnių: orkaitėje kepta marinuota paprika
Gaminant šį garnyrą (man labiausiai jis tinka prie mėsos kepsnių) reikia turėti mintyje, kad paprikos orkaitėje labai sukepa ir nebelieka jų tiek daug, kiek gal norėtųsi, bet užtat nerealiai skanu. Būtinai pamėginkite! 

Ingredientai

    • paprikos: 3 (naudoju geltonas ir raudonas)
    • vyno actas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • jūros druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paprikas nuplauname, perpjauname perpus ir išimame sėklas.
  2. 2. Tada sudedame į kepimo skardą, kad odelė būtų viršuje ir 220 laipsnių temperatūros orkaitėje kepame maždaug 10-15 minučių arba tol, kol viršus apskrunda.
  3. Reklama
  4. 3. Po to dar karštas paprikas sudedame į politieleninį maišelį ir palaikome maždaug 10 minučių, kad odelė lengviau nusiluptų.
  5. 4. Paskui nulupame odeles ir nuluptas paprikas supjaustome juostelėmis.
  6. 5. Dubenėlyje sumaišome actą su aliejumi, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Užpilame ant paprikų.
  7. 6. Paprikas palaikome šaldytuve mažiausiai 60 minučių, kad pasimarinuotų. Lepinamės!