Žalių pomidorų mišrainė žiemai su morkomis, svogūnais ir actu

2023-08-02 Autorius WorldRecipes.lt

Žalių pomidorų mišrainė žiemai su morkomis, svogūnais ir actu
Pamenu, kad prieš maždaug 10 metų niekada nebuvau ruošusi mišrainės žiemai iš žalių pomidorų. Man atrodė, kažkokia nesąmonę, kai galima paruošti iš jau prinokusių pomidorų. Bet vieną kartą paragavau jų pas savo draugę ir man taip patiko, kad iškart paprašiau recepto ir laukiau vasaros, kol turėsiu neprinokusių pomidorų. Nuo tos vasaros kiekvienais ruošiu bent kažkokią dalį tik šitaip ir niekada su šeima nenusiviliame. Nusprendžiau, kad atėjo laikas leisti šį labai gerą receptą išmėginti ir Jums. Tad pradedam gamybą jau dabar! :) 

Ingredientai

    • žali pomidorai: 3 kilogramų
    • morkos: 1,5 kilogramo
    • svogūnai: 1,5 kilogramo
    • druska: 100 gramų
    • cukrus: 350 gramų
    • aliejus: 400 gramų
    • actas: 300 gramų
    • pipiriukai: kelių
    • lauro lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus ir svogūnus supjaustykite, morkas sutarkuokite buruokinės tarkos pagalba, apibarstykite druska ir palikite kambario temperatūroje 12 valandų.
  2. 2. Ruoškite marinatą: Užvirinkite aliejų, actą su cukrumi bei prieskoniais.
  3. 3. Nuo daržovių nupilkite nusistovėjusį skystį bei užpilkite pasiruoštu marinatu.
  4. 4. Tada troškinkite maždaug 30-35 minutes vis maišydami.
  5. 5. Dar karštus sudėkite į stiklainius.
  6. 6. Štai ir viskas. :) Mišrainė paruošta žiemai. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.