Cukinijos mišrainė žiemai su pomidorais, paprikomis ir čili pipirais

2023-08-22 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijos mišrainė žiemai su pomidorais, paprikomis ir čili pipirais
Cukinijos mišrainė žiemai su pomidorais, paprikomis ir čili pipirais – tai ryški ir pikantiška daržovių bomba, kuri praturtins jūsų patiekalus šaltuoju sezonu. Ši mišrainė sujungia švelnias cukinijas, sultingus pomidorus, saldžiąsias paprikas ir aštrius čili pipirus į vieną nepaprastai gardų derinį. Kiekvienas šaukštelis – tai skonio pilnas kąsnis, kur saldumas ir aštrumas puikiai dera tarpusavyje. Ši mišrainė puikiai tiks prie įvairių mėsos patiekalų, kaip užkandis ant šventinio stalo arba tiesiog su rieke šviežios duonos. Uždaryta stiklainiuose, ši mišrainė džiugins jus visą žiemą, primindama vasaros šilumą ir daržovių gausą.

Redakcijos komentaras - mėgstate itin aštriai? Dėkite daugiau čili pipirų ir česnakų. Žiemą suvalgius tokios mišrainės jokie virusai nebus baisūs. 

Ingredientai

    • Cukinijos: 3 kg.
    • Pomidorai: 1 kg.
    • Paprikos: 3 vnt.
    • Čili pipirai: 2 vnt.
    • Česnakai: 100 gr.
    • Aliejus: 1 stiklinė
    • Actas: 100 gr.
    • Cukrus: 1 stiklinė
    • Druska: 2 valg.š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pomidorus, česnakus ir čili pipirus sumalti su mėsmale. Ir viską sudėti į puodą.
  2. 2. Į gautą masę berti cukrų ir druską, sudėti gabaliukais pjaustytas paprikas, pagardinti druska ir pipirais, supilti actą.
  3. 3. Išmaišyti daržoves ir virti puode maždaug 10-15min.
  4. 4. Cukiniją supjaustyti kubeliais ir suberti į verdančią masę.
  5. 5. Virti dar papildomai maždaug 15 minučių.
  6. 6. Išvirusias daržoves išpilstyti į iškaitintus stiklainius ir juos uždaryti. Leisti atvėsti ir perkelti į tamsią, vėsią patalpą.

Gintaras Aurimas Vizgirda

Pavėlavot - 44 stiklainius, pagal yuotubo, rusišką receptą, pasigaminau
Atsakyti

WorldRecipes komanda

galėtumet pasidalinti nuoroda su visais komentaruose, gal kažkam irgi patiktų receptas:)

Valerija

Paaiškinkit kas nors, kodêl į šią mišrainę (ir beveik į visas beveik visuose receptuose) reikia pilti aliejų? Visokias panašaus tipo daržovių mišraines gaminu daugybę metų, niekad nekraunu tiek cukraus, kiek siúloma, ir nepilu nė lašo aliejaus. Laikosi puikiai, skanu, tinka daug kur. Tai vis tik kam tas aliejus?
Atsakyti
Pomidorai su pomidorų pasta ir česnakais (atsargos žiemai)
(7)