Pjaustytų agurkų mišrainė žiemai su svogūnais

2023-08-04 Autorius WorldRecipes.lt

Pjaustytų agurkų mišrainė žiemai su svogūnais
Namie turėjau šiek tiek agurkų. Kadangi marinuotų agurkų jau yra pakankamai, sukau galvą, ką daryti su šiais likusiais. Užkliuvo senas įrašas mano receptų knygoje, kurioje buvo įdėtas agurkų mišrainės su svogūnais receptas. O prierašas yra skonis tobulas! Keista, kad pamiršau praėjusią vasarą jų prisigaminti, nors metai iš metų gaminau. Šiemet šios klaidau nedarau ir vėl kartoju. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~5 puslitriniai stiklainiukai.

Ingredientai

    • agurkai: 1,5 kilogramo
    • svogūnai: 4 (didesni)
    • cukrus: 450 gramų
    • 9% actas: 300 mililitrų
    • garstyčių grūdeliai: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • smulkinti krapai: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus bei agurkus supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. 2. Beriame į puodą, supilame actą, beriame druską, cukrų, garstyčių grūdelius ir pipirus.
  3. 3. Viską maišydami užviriname. Nuo užvirimo verdame 12 minučių ant karštos kaitros.
  4. 4. Mano pačios agurkai buvo šiek tiek peraugę bei minkštesni, man pakako virti maždaug 10 minučių - jie itin greitai suminkštėjo.
  5. 5. Likus 3 minutėms prieš bebaigiant virti suberiame krapus.
  6. 6. Tuomet supilstome į sterilius stiklainiukus. Skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Jau laukiu nesulaukiu žiemos, kada galėsiu paragauti šios mišrainės. Net tik ką išvirusi ji buvo itin gardi.

Rūta

Esu šitaip gaminusi ir tikrai patiko. Ačiū už primintą gerą receptą. :)
Atsakyti