Cukinijų užkandis - mišrainė su morkomis, paprikomis, svogūnais, ir obuoliais žiemai

2023-08-23 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų užkandis - mišrainė su morkomis, paprikomis, svogūnais, ir obuoliais žiemai
Dalinuosi dar viena fantastišką cukinijų mišraine žiemai. Šios mišrainės didžiausias privalumas yra tas, kad joje nėra jokio acto. Ją pagardinsime morkomis, paprikomis, svogūnais ir obuoliais. Pažadu, kad žiemos metu mėgausitės itin fantastišku užkandžiu. Galiu tik paraginti iškart drąsiai ruošti bent iš dvigubos normos, nes rezultatas bus nuostabus. :)

Iš nurodytu ingredientų kiekio man pavyko pagaminti 2,8 litro užkandos - mišrainės.

Ingredientai

    • cukinijos: 1 kilogramo
    • morkos: 500 gramų
    • paprikos: 500 gramų
    • svogūnai: 500 gramų
    • obuoliai: 500 gramų
    • aliejus: 1 stiklinės
    • druska: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų
    • malti pipirai: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • citrinos rūgštis (šį kartą naudojau pusės citrinos sultis)
    • vandens: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus susmulkiname, pakepiname su dalimi aliejaus (maždaug 5 minutes).
  2. 2. Tada įdedame burokinės tarkos pagalba supjaustytas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, supilame likusį aliejų bei troškiname, kol daržovės suminkštės (maždaug 15 minučių).
  3. 3. Tuomet cukiniją supjaustome kubeliais, dedame į troškinį, troškiname dar maždaug 10 minučių, sudedame kubeliais supjaustytus obuolius, visus prieskonius pagal skonį, vandens, jei reikia (prie produktų parašiau maždaug kiek aš dėjau) ir dar troškiname kol suminkštės obuoliai (maždaug 20 minučių).
  4. 4. Po to karštas daržoves sukrečiame į paruoštus stiklainius bei užsukame dangteliais.
  5. 5. Stiklainius palaikome apverstus.
  6. 6. Laukiame žiemos ir skanaujame!

Gražina

Išmėginau, tikrai viskas labai puikiai gavosi. :)
Atsakyti
Korėjietiški burokėliai
(6)