Rauginti burokėliai su duona pagal Editą Mildažytę

2019-10-19 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Rauginti burokėliai su duona pagal Editą Mildažytę
Man labai patinka šie rauginti burokėliai. Visai neseniai atradau tokį receptą, bet jį tikrai naudosiu ir ateityje. Rekomenduoju pamėginti ir Jums. Tokius burokėlius galite naudoti gamindamos mišraines, užkandžius ar tiesiog verdant sriubas.

Ingredientai

    • burokėliai
    • juoda duona: 5 riekių
    • krapų žiedynai: 1
    • česnakas: 5 skiltelių
    • vanduo: 1 litro (+ 1 valgomojo šaukšto su kaupu druskos)
    • garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Aš pati burokėlius raugiau į 5 litrų kibiriuką, bet galima raugti ir į stiklainius.
  2. 2. Iš pradžių nevirtus burokėlius nulupkite, nuplaukite bei supjaustykite griežinėliais. Aš pati pjausčiau nelabai storais, maždaug 3 centimetrų storio.
  3. 3. Tuomet česnaką nulupkite bei skilteles supjaustykite taip pat griežinėliais.
  4. 4. Tada į kibiriuko dugną dėkite duoną, ant viršaus dėliokite burokėlių griežinėlius, į tarpus įmesdamos česnako.
  5. 5. Ant viršaus dėkite krapo žiedyną.
  6. 6. Tada į šaltą vandenį berkite druskos, išmaišykite. Sūrymu užpilkite burokėlius.
  7. 7. Po to viršų pabarstykite garstyčių milteliais, kad taip nepelytų paviršius.
  8. 8. Uždenkite merlės skepetaite ir padėkite virtuvėje šiltoje vietoje.
  9. 9. Kai pasijaus malonus rūgimo kvapas, burokėlius galite ragauti. Man pačiai išrūgo maždaug per 7 dienas. Jei namie labai šilta gali išrūgti ir greičiau.
  10. 10. Kai burokėliai išrūgsta pernešame į vėsesnę vietą. Skanaus!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau raugintų burokėlių rasite: Rauginti burokėliai.
Pomidorai su pomidorų pasta ir česnakais (atsargos žiemai)
(7)