Daržovių asorti... Asorti... žiemai - neprisigaminti būtų nuodėmė!

2019-08-27 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovių asorti... Asorti... žiemai - neprisigaminti būtų nuodėmė!
Dabar toks metas, kai gėrybių pilni sodai bei daržai. Tik laiko ir noro reikia surasti prisigaminti visko žiemai. Aš kaip ir kitos šeimininkės vis kaupiu atsargas žiemai. Šis receptas ganėtinai populiarus, ir kiekviena šeimininkė daro jį savaip, priklausomai nuo to kokias daržoves šeima mėgsta ar turi tuo metu. Aš šį kartą pateikiu kaip darome mūsų šeimoje ir koks receptas yra labai pamiltas!

Ingredientai

    3 litrams marinato:
    • cukrus: 8 valgomųjų šaukštų
    • druska: 4 valgomųjų šaukštų
    • 9% actas: 12 valgomųjų šaukštų
    • vanduo
    6-iems 1 litro stiklainiams:
    • česnakas: 12 skiltelių
    • lauro lapeliai: 18
    • krapai: 12 skėtukų (ir dar kotelių supjaustytų pridėjau)
    • kvepiantieji pipirai: po keletą žirnelių
    • petražolės: po 1 šakelę į stiklainį
    • kalendros grūdeliai: po 0,5 šaukštelio
    Daržovėms:
    • pasirinktai kokias tik mėgstate arba turite namie

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į vieno litro stiklainius sudedame prieskonius.
  2. 2. Pasiruošiame daržoves (surašau kokias naudojau aš): Morkas supjaustome vieno centimetro įstrižais gabaliukais, raudoną ir geltoną papriką skiltelėmis, kalafioro galvutę išskirstome į mažesnius žiedynus, agurkams nupjaustome tik galiukus, pomidorus dedame nepjaustytus.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame daržoves į stiklainius, į tarpelius vis kokį skėtuką krapų, arba petražolės šakelę užkišame.
  5. 4. Užpilame verdančiu vandeniu ir laikome kol visiškai atvės.
  6. 5. Po to vandenį nupylilame ir užpilame verdančiu marinatu.
  7. 6. Uždarome metaliniais užsukamais dangteliais.
  8. 7. Stiklainius apverčiame ir pridengusios rankšluosčiu paliekame iki kito ryto.
  9. 8. Kita dieną nunešame į rūsį. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Daržovių asorti... Asorti... žiemai - neprisigaminti būtų nuodėmė!

Lina

Mano šeimai labai skanu. Dariau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį :)
Atsakyti

Lina

Tiesa, ką dariau kitaip - tai nupylusi atvėsusį nuo daržovių vandenį panaudojau marinato virimui. Taip buvo aiškiau kokio kiekio reikės ir kaip pasiskaičiuoti prieskonių proporcijas.
Korėjietiški burokėliai
(6)
Daržovės stiklainyje žiemai
(5)