Šį receptą perėmiau iš savo mamos, šitaip ji gamino metai iš metų, dabar aš gaminu metai iš metų. Tai itin skani burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai. Labai rekomenduoju pamėginti. :)
1. Iš pradžių burokėlius nulupame bei sutarkuojame.
2. Tuomet pomidorus nuplikome karštu vandeniu bei nulupame jiems odeles.
3. Pomidorus bei paprikas supjaustome nedideliais kubeliais, o svogūnus supjaustome tiesiog pusžiedžiais.
4. Aliejuje pakepinkite svogūnus, po to sudėkite pomidorus, po maždaug 5 minučių sudėkite paprikas ir viską pakepinkite.
5. Pasiruoškite marinatą: Actą sumaišykite su cukrumi ir druska.
6. Tada pakepintas daržoves perdėkite į puodą, sudėkite tarkuotus burokėlius. Šiek tiek pakaitinkite.
7. Kai jau išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės jau užverda, supilkite marinatą.
8. Ant nedidelės kaitros virkite maždaug 40-45 minutes, kartas nuo karto vis pamaišykite.
9. Likus apie 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite išspaustus česnakus ir berkite pipirų pagal savo skonį.
10. Paruoštą mišrainę dėkite į iškaitintus stiklainius, užsukite, apverskite dangteliais į apačią "aukštyn kojomis", apklokite šilta kaldra (aš naudoju žieminę) ir šitaip palaikykite bent keletą valandų, kol pilnai atvės.