Cukinijų kroketai su sūriu

2024-05-08 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų kroketai su sūriu
Tikriausiai esate gaminę bulvių kroketus arba bulvių kotletus su sūriu. Na, bent jau ragavę tai tikrai. Juos aš tikrai labai mėgstu, tačiau šį kartą noriu parodyti variantą pagamintą iš cukinijų. Patikėkite manimi, skonis labai geras. O ir mano akimis gaunasi kiek sveikiau. ;)

Tiekite su grietine (dar geriau būtų česnakinis grietinės padažas), aš valgiau kaip vegetarišką karštąjį patiekalą su avokadų bei pomidorų salotomis. Bet taip pat šie krokai tiktų ir kaip garnyras prie įvairių mėsos arba žuvies patiekalų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jaunos cukinijos: 650 gramų (galima maišyti perpus su moliūgu)
    • tarkuotojo kietojo sūrio: 100 gramų (pvz.: Džiugo)
    • krakmolo: 3 valgomųjų šaukštų
    • maltų avižinių dribsnių: 4 valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų miltų: 3 valgomųjų šaukštų (arba kruopų)
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje cukinijas smulkiai sutarkuokite, pabarstykite druska bei palikite pastovėti, kol išskirs sultis.
  2. 2. Tada nuspauskite rankomis arba per marlę. Suberkite sūrį, pagardinkite pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Krakmolą sumaišykite su maltais avižiniais dribsniais, suberkite į tešlą.
  5. 4. Įmuškite kiaušinį bei viską gerai išmaišykite.
  6. 5. Šlapiomis rankomis formuokite mažus rutuliukus, apvoliokite kukurūzų miltuose bei kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Aliejaus privalo būti daug, kepkite nesugrūstus keptuvėje (per kelis kartus).
  7. 6. Kepimo laikas apie 5-10 minučių, tai yra pirma partija visada kepa ilgiausiai, o paskutinė trumpiausiai.
Raugintos morkos
(7)