Nulupti pomidorai savo sultyse su česnakais, kaitinti puode pagal Beatą

2023-08-07 Autorius Beatos virtuvė

Nulupti pomidorai savo sultyse su česnakais, kaitinti puode pagal Beatą
Toks nuluptų pomidorų savo sultyse su česnakais paruošimo būdas ganėtinai greitas, o rezultatas tikrai fantastiškas. Man asmeniškai labai patiko. Šiemet kartosiu iš dvigubos arba net iš trigubos normos, nes kažin ar sulauks ir didžiųjų metų švenčių. :)

Ingredientai

    • pomidorai
    • druska
    • juodieji pipirai
    • česnakas: 4 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus nublanširuokite (užpilkite verdančiu vandeniu) ir staiga perliekite šaltu.
  2. 2. Pomidorų odeles nulupkite.
  3. 3. Į puodą sudėkite tvirtus bei gražius pomidorus.
  4. 4. Minkštesnius, pernokusius pomidorus atidėkit į šalį. Juos sutrinkite maisto smulkintuvu arba bulvių grūstuvu. Supilkite į puodą pas pomidorus.
  5. 5. Ten pat suberkite susmulkintą česnaką.
  6. 6. Beliko suberti druską bei cukrų - 1 litrui pomidorų kiekio berkite 1 arbatinį šaukštelį su kaupu druskos ir 1 arbatinį šaukštelį su kaupu cukraus.
  7. 7. Užkaiskite puodą virti. Kaitinkite iki virimo.
  8. 8. Išgriebkite pomidorus ir juos supilstykite į švariai išplautus bei iškaitintus stiklainius.
  9. 9. Ant viršaus užpilkite pomidorų tyrės iš puodo.
  10. 10. Stiklainius užsukite, apverskite dangteliais žemyn. Užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Skanaus!

Eglė

Tikrai labai geras receptas. Prisigaminau pernai ir labai greitai neliko! Ačiū!
Atsakyti