Šviežiai rauginti agurkai

2018-07-05 Autorius Virtuvė žaliems

Šviežiai rauginti agurkai
Tiesiog tikras vasaros atradimas! Aš pati asmeniškai užpyliau su karštu vandeniu ir taip paraugti agurkai buvo tinkami valgyti po vienos paros. Jeigu ketinate valgyti tik po kelių dienų, tuomet vandens kaitinti nėra būtina.

Ingredientai

    • agurkai: 10
    • krapai: kuokštelio
    • česnakas: 6 skiltelių
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • karštas vanduo: 2 litrų
    • vyšnių ir/arba serbentų lapai: 1 didelės saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių druską ištirpiname karštame vandenyje. Geriausia proporcija būtų vienas šaukštas druskos vienam litrui vandens.
  2. 2. Tada česnako skilteles nulupame ir truputį sutriname (tai yra suplojame plačiu peiliu).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į dubenį arba kibirėlį dedame truputį serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų ir sluoksnį agurkų.
  5. 4. Paskui vėl dedame lapų, krapų, česnako ir taip kol išdėliojame visus agurkus.
  6. 5. Po to užpilame sūriu vandeniu.
  7. 6. Kai atvės, dedame į šaldytuvą. Skanaujame!

Vida

Del traskumo dar idekite krienu lapu
Atsakyti

Artūras

Neturim...

Gražina

Dar dedu ąžuolo lapą super krūti būna....
Atsakyti

Rūta

O ką Ąžuolo lapas padaro? Aš krienų dėjau dėl traškumo

Juzė

ir krieno lapų, kad būtų kieti ir traškūs

Imsre

Dėkui! Žiūrėsime kaip atrodo agurkėliai rytoj!
Atsakyti

...

Nuo ąžuolo lapų juoduoja agurkai išėmus iš (vandens).
Atsakyti
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)