Nerealiai skanios salotos žiemai, kurias mūsų šeima jau spėjo paragauti ir įrašyti į mėgiamiausių sąrašą. Labai tinka prie įvairiausių patiekalų pateikti, kaip garnyrą.
Iš nurodyto ingredientų kiekio gavo 6 - 0,5 litro talpos stiklainiai.
1. Pirmiausia į didelį dubenį dedame pusiau arba pilnais griežinėliais supjaustytus agurkus, papriką - plonomis bei trumpomis juostelėmis, svogūnus - mažais kubeliais, morkas - sutarkuotas per burokinę tarką, čili papriką - smulkiais kubeliais, česnaką - išspausdžiame per česnakų spaustuvą.
2. Tuomet supilame druską, cukrų, actą ir aliejų, gerai išmaišome.
Reklama
3. Paliekame stovėti kambario temperatūroje maždaug 2 valandas ir būtinai kelis kartus per tą laiką permaišome.
4. Dedame agurkus į pasterizuotus stiklainiukus (nepamiršdami ir susidariusį skystį supilti) ir pridengiame iškaitintais dangteliais.
5. Tada imame didelį puodą, ant dugno paklojame virtuvinį rankšluostį, išdėliojame stiklainius su agurkais, pripilame vandens, kad apsemtų tris ketvirtadalius stiklainio.
6. Kai tik vanduo užverda, verdame maždaug 12-15 minučių.
7. Po to išimame stiklainius iš puodo, stipriai užsukame dangtelius, apverčiame stiklainį ant dangtelio, užklojame storu rankšluosčiu arba pledu bei paliekame per visą naktį, kad pilnai atvėstų.
8. Sandėliuojame vėsioje ir tamsioje vietoje. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Nijolė
Gaminu ne pirmi metai mišrainėlabai skani,bet dar 0,5 kg.pomidoru ir 300 gr.pomidoru padažo.Acto 40-50 ml.laikosi puikei ir šiltesnioj patalpoj.dar ipjauščiau 200gr.cukinijos,bus dar skaniau.
Atsakyti
Nijolė
Atsakyti