malta kalendra: 1 valgomojo šaukšto (arba ryšulėlis šviežios)
čili pipirai: 0,5 (jei norisi aštriau)
gvazdikėliai: 3-4 (geriau juos sumalame)
pipirų mišinys: 1 valgomojo šaukšto
lauro lapai: 3
aliejus: ~1 stiklinės
9% actas: 0,25 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruošiame daržoves. Supjaustome jau nuluptą ir be sėklų cukiniją nedideliais kubeliais.
2. Nulupame salierus bei juos supjaustome šiaudeliais. Kaip supjaustyti svogūną nėra itin svarbu: ar griežinėliais ar nedideliais kubeliais. Na, kaip tik širdis geidžia.
Reklama
3. Tuomet svogūną bei susmulkintą česnaką pakepame ant įkaitinto aliejaus. Jei namie yra troškinimui skirtas storadugnis puodas tai kepame iš karto jame.
4. Tuo tarpu, kol kepa svogūnai, šiaudeliais supjaustome nuplautas paprikas (tik nepamirštame iš jų išimti sėklalizdžius). Kartas nuo karto pamaišome kepamus svogūnus.
5. Kai svogūnai jau taps skaidrūs, sudedame salierą, cukinijas bei paprikas. Jei norisi dar įpjaustome čili pipiro. Suberiame druską, cukrų bei įmetame lauro lapus.
6. Nulupame pomidorus bei juos sutriname blenderiu arba paprasčiausiai kaip nors susmulkiname. Galima juos ir sumalti.
7. Troškiname kol salieras bei kitos daržovės bus beveik minkštos.
8. Tada supilame trintus pomidorus, susmulkintas kalendras bei viską kas liko tarp nurodytų ingredientų. Dar paviriname maždaug 5 minutes.
9. Išimame bei išmetame lauro lapus. Viską sudedame į iškaitintus stiklainius.
10. Užsukame steriliais dangteliais. Štai ir viskas. Laukiam žiemos ir skanaujam.:)
11. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.