Cukinijų mišrainė žiemai su svogūnais, morkomis, paprikomis ir pomidorais

2023-08-06 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų mišrainė žiemai su svogūnais, morkomis, paprikomis ir pomidorais
Tokią cukinijų mišrainę žiemai su svogūnais, morkomis, paprikomis, pomidorais, aliejumi, actu ir pomidorų pasta gaminu metai iš metų. Pavyksta labai nuostabiai, su šeima niekada nenusiviliame. Paruošti visai nesunku, o skonis labai geras. Tikrai rekomenduoju išmėginti ir Jums. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gamybą! 

Ingredientai

    • cukinijos: 4 kilogramų
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • morkos: 1 kilogramo
    • paprikos: 500 gramų
    • pomidorai: 500 gramų
    • čili pipirai: 2 (arba pagal skonį)
    • česnakas: 1 galvutės
    • druska: 2 šaukštų
    • cukrus: 4 šaukštų
    • pomidorų pasta: 2 šaukštų
    • 9% actas: 4 šaukštų
    • aliejus: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių porą cukinijų nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. 2. Tuomet kitas cukinijas, morkas, paprikas, pomidorus ir čili pipirus sublenderuokite.
  3. Reklama
  4. 3. Viską sumaišykite su druska, cukrumi, aliejumi, sudėkite supjaustytas cukinijas bei virkite ant nedidelės ugnies, vis pamaišydamos, maždaug 60 minučių.
  5. 4. Likus apie 10 minučių iki virimo pabaigos supilkite actą, dėkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorų pastą.
  6. 5. Tada sudėkite į stiklainius bei sandariai uždarykite. Skanaus!
  7. 6. Pastebėjimas: Druską, actą bei cukrų dedame pagal savo skonį.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Nijolė

Ši mišrainė skani tiek kaip garnyras arba verdant sriubą. Bulvytėm išvirus dėti šios mišrainės. Gaminant šia mišrainę dar įpjaustau 3-4 rūgštesnius obuolius.
Atsakyti

Ramunė

Aš daržoves tarkuoju burokine tarka, o ne blenderiuoju. Darbo gal ir daugiau, bet malonesnė tekstūra
Atsakyti

Almantas

Išbandžiau šį receptą. Kadangi gaminau ne žiemai, visko ėmiau po pusę. Gavosi pilnas didelis puodas. Receptą truputį modifikavau. Daržoves smulkinau virtuviniu kombainu, burokine tarka. Nedėjau acto, vietoj čili pipirų įdėjau truputį konservuotų jelapenų ir Vegetos prieskonių. Skonis gavosi geras. Viską išpilsčiau į indelius ir sudėjau į šaldytuvą. Užteks kokiai savaitei. :)
Atsakyti
Saldžiarūgščiai burokėliai
(23)