Marinuoti pomidorai savo sultyse be kaitinimo (sterilizavimo)

2023-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti pomidorai savo sultyse be kaitinimo (sterilizavimo)
Marinuoti pomidorai savo sultyse yra itin fantastiškas patiekalas. Į stalą patieksite sveikus pomidorus kaip užkandį, o pomidorų sultis bus galima sunaudoti padažams, ar kitiems patiekalams ruošti. Dalinuosi paprastu, bet itin pasiteisinusiu receptu.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 stiklainiai po 1 litrą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pomidorų: 2,4 kilogramo
    • česnako: 2 skiltelių
    • augalinio aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • 9% acto: 2 valgomųjų šaukštų
    • juodųjų pipirų: 12 žirnelių
    • cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pomidorus nuplauname ir sandariai sudedame į iš anksto sterilizuotus stiklainius.
  2. 2. Užviriname vandenį ir užpilame verdančiu vandeniu stiklainiuose esančius pomidorus iki viršaus.
  3. Reklama
  4. 3. Stiklainius uždengiame steriliais dangteliais ir paliekame maždaug 10-15 minučių, kad sušiltų.
  5. 4. Po to nupilame vandenį.
  6. 5. Likusius pomidorus supjaustome, tuomet sutriname arba permalame per mėsmalę.
  7. 6. Gautą pomidorų masę galite dar papildomai pertrinti per sietelį.
  8. 7. Pomidorų masę dedame ant ugnies, užverdame ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 3-5 minutes.
  9. 8. Įpilame druskos, cukraus, pipirų žirneliais, kapoto česnako, augalinio aliejaus ir acto. Viską gerai išmaišome ir nuimame sultis nuo kaitros.
  10. 9. Verdančias pomidorų sultis supilame į stiklainius su pomidorais iki viršaus.
  11. 10. Nedelsdami užsukame stiklainius, apverčiame aukštyn kojomis ir atvėsiname kambario temperatūroje.
  12. 11. Atvėsusį ruošinį laikome vėsioje tamsioje vietoje. Skanaujame!

Eglė

Esu išsisaugojus šitą receptą ir kiekvienais metais taip gaminu. Tikrai labai patinka. :)
Atsakyti