1. Iš pradžių pasiruošiame stiklainius. Į kiekvieną 0,5 litro stiklainį įdedame po šaukštelį medaus, nedidelę skiltelę česnako, lauro lapelį, kelis juoduosius bei kvapniuosius pipirus. Kitos šeimininkės dar naudoja šakelę čiobrelio bei petražoles.
2. Tuomet paprikas nuplauname, išvalome, supjaustome į kokias 4-6 dalis.
Reklama
3. Sudedame į verdantį vandenį bei paverdame maždaug 3-5 minutes, išgriebiame ir sudedame į stiklainius.
4. Tada puode užviriname vandenį, sudedame likusius marinato ingredientus, pamaišome kol cukrus bei druska ištirps.
5. Karštu marinatu užpilame paprikas, gerai užsukame bei paliekame atvėsti.
6. Paskui padedame į vėsesnę vietą.
7. Labai gardu valgyti ir vienas pačias. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau receptų iš paprikų rasite: Paprikos.
Aldona
Kitaip jau seniai nemarinuoju, tik šitaip. :)
Atsakyti
Aldona
Atsakyti