Robertos marinuoti patisonai

2023-08-30 Autorius WorldRecipes.lt

Robertos marinuoti patisonai
Šiandien noriu parodyti Jums vieną labai gerą marinuotų patisonų receptą, kurį sužinojau iš savo draugės Robertos. Paruošimas tikrai paprastas, tačiau patisonų skonis gaunasi itin geras, primena marinuotus agurkėlius. Rekomenduoju ir Jums pamėginti. Mūsų šeimai taip patiko, kad tikrai gaminsime metai iš metų.

Beje šiam receptui marinuoti, labiausiai tinka jauni 4-7 centimetrų skersmens patisonai.

Ingredientai

    • patisonai: kiek telpa į stiklainį
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakai: 2
    • gvazdikėliai: 4
    • peletrūnas: 1 šakelės
    • petražolės: 1 šakelės
    • actas: 1,5 stiklinės
    • vanduo: 3 litrų
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • kvapieji pipirai: 11

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia patisonus nuplauname ir plikome verdančiame vandenyje maždaug 1-2 minutes.
  2. 2. Po to iškart atvėsiname šaltame vandenyje ir nusausiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudedame į stiklainius, užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždengiame dangteliais.
  5. 4. Kaitiname 85-90 laipsnių temperatūroje - 3 litrų talpos stiklainius - 15 minučių, 1 litro - 10 minučių, 0,5 litro - 8 minutes.
  6. 5. Iškaitinę stiklainius pasistengiame kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu. Kuo greičiau patisonai atvės, tuo jie bus traškesni. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau marinuotų patisonų receptų rasite: Marinuoti patisonai.
Cukinijų kroketai su sūriu
(2)
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)