Česnakiniai cukinijos gabaliukai žiemai

2023-08-03 Autorius WorldRecipes.lt

Česnakiniai cukinijos gabaliukai žiemai
Marinuotas cukinijas žiemai galima paruošti lengvai ir paprastai. Naudojant nedidelį prieskonių rinkinį, cukinijos tampa aštrios. Paruoškite marinuotą cukiniją su česnaku ir krapais, o žiemą ant stalo turėsite originalų užkandį, kuris tikrai nenuvils. Tokie česnakiniai cukinijos gabaliukai yra mūsų šeimos labai pamilti! 

Ingredientai

    • cukinijos: 500 gramų
    • švieži krapai: 10-15 gramų (arba petražolės)
    • česnakas: 2 skiltelių 
    • maltų paprikų mišinys: 1-2 žiupsnelių
    • augalinis aliejus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • 9% actas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: - 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1-2 žiupsnelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite produktus. Geriau imti jaunas cukinijas, jos turi ploną žievelę ir be didelių sėklų. Vietoj krapų galite paimti petražoles, tai pagal jūsų skonį.
  2. paruoštos cukinijos ir kiti ingredientai
  3. 2. Cukinijas nuplaukite, iš abiejų pusių nupjaukite kraštelius. Tada supjaustykite cukinijas vidutinio dydžio kubeliais.
  4. supjaustytos cukinijos kubeliais - gabaliukais
  5. 3. Cukinijas perkelkite į marinavimo indą. Patogu naudoti didelį gilų dubenį ar keptuvę. Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į cukinijas.
  6. cukinijos su krapais žiemai
  7. 4. Česnaką nulupkite, išspauskite per spaudyklę ir suberkite į cukinijas.
  8. cukinijos su česnakais žiemai
  9. 5. Ten supilkite druską, cukrų, pipirų ir juodųjų pipirų mišinį.
  10. cukinijos su druska, cukrumi ir pipirais
  11. 6. Supilkite augalinį aliejų ir actą. Išmaišykite cukinijas ir palikite marinuotis ant stalo 1-1,5 valandos.
  12. cukinijos su aliejumi ir actu
  13. 7. Cukinijos jau davė sulčių, todėl galima ir toliau konservuoti.
  14. cukinijos su sultimis
  15. 8. Iki to laiko išplaukite ir sterilizuokite 0,5 l tūrio stiklinius indelius: uždėkite stiklainius virš verdančio vandens kakleliu žemyn ir sterilizuokite 5 minutes. Sterilizavimui patogu pasiimti specialų žiedą.
  16. sterilizuojami indeliai
  17. 9. Taip pat sterilizuokite dangtelius, palaikykite virš garų 1-2 minutes.
  18. sterilizuojami dangteliai
  19. 10. Sterilizuotus stiklainius pripildykite pasimarinavusių cukinijų, taip pat supilkite susidariusias sultis.
  20. cukinijos stiklainyje su sultimis
  21. 11. Ant puodo dugno uždėkite švarią šluostę, tai daroma tam, kad stiklainiai neskiltų sterilizuojant stiklainius. Į puodą supilkite šiltą vandenį. Įdėkite stiklainius į puodą su vandeniu. Uždenkite stiklainius dangteliais ir 30 minučių sterilizuokite cukinijas marinate. Užsirašykite laiką, kada užvirs vanduo puode. Uždenkite, kad vanduo neištaškytų iš puodo.
  22. sterilizuoji stiklainiai su cukinijomis
  23. 12. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ar antklode ir leiskite atvėsti.
  24. apversti stiklainiai ir uždengti
  25. 13. Marinuotas cukinijas iki žiemos laikykite tamsiame, vėsiame sandėliuke. Skanaus!
  26. 14. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijos rasite: Cukinijos receptai.

Irena

Koks įdomus receptas, dar šitaip tikrai nesu ruošusi! :)
Atsakyti

Tikrai nereikia vandens

Juk skysčio gaunasi sočiai is cukinijų, kai jos marinuojasi užpiltos cukrumi ir druska.
Atsakyti
Marinuotos cukinijos pagal Editą Mildažytę
(9)