Marinuotos cukinijos pagal Editą Mildažytę

2023-08-04 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuotos cukinijos pagal Editą Mildažytę
Šis receptas kaip šių nuostabių marinuotų agurkų. Tik cukinijų nereikės mirkyti vandenyje. Labiausiai tiks kuo jaunesnės cukinijos. Pjaustykite jas maždaug 1-1,5 centimetro storio gabaliukais. Itin gražu supjaustyti figūriniu peiliu. O jau skonis... sakyčiau metų atradimas! Bet apie viską iš eilės. :)

Ingredientai

    • cukinijų
    • krapų
    • česnakų
    • kvepiančiųjų pipirų (galite garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį)
    Į 500 mililitrų stiklainį berkite:
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio vos kaupeliu (paprastos, rupios)
    • 9% actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kvepiantieji žirneliai: poros
    • krapai
    • česnakas: 1-2 skiltelių (supjaustome plokštelėmis)
    Į 750 mililitrų stiklainį berkite:
    • cukrus: 1 valgomasis šaukštas su kaupu ir 1 valgomasis šaukštas nubrauktas
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • 9% actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kvepiantieji žirneliai: poros
    • krapai
    • česnakas: 1-2 skiltelių (supjaustome plokštelėmis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išsiplaukite stiklainius (500 mililitrų arba 750 mililitrų talpos).
  2. 2. Į 500 mililitrų stiklainį berkite: Vieną valgomąjį šaukštą su kaupu cukraus, vieną arbatinį šaukštelį su vos kaupeliu druskos (paprastos, rupios) ir pilkite du valgomuosius šaukštus 9% acto, berkite porą žirnelių kvepiančių pipirų, krapų, 1-2 skilteles česnako (supjaustytas plokštelėmis).
  3. Reklama
  4. 3. Pripjaustykite cukinijų iki viršaus stiklainio, dėkite talpiai, užpilkite verdančiu vandeniu, pridenkite dangteliu, statykite į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostuką), pripilkite šilto vandens (turi apsemti tris ketvirtadalius stiklainio), užkaiskite.
  5. 4. Kai jau puode vanduo užvirs, pavirkite 5 minutes, ištraukite, užsukite gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį tol, kol ištirps), apverskite ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklokite.
  6. 5. Į 750 mililitrų stiklainį: Vienas valgomasis šaukštas su kaupu ir vienas valgomasis šaukštas nubrauktas cukraus, vienas arbatinis šaukštelis su kaupu druskos, trys valgomieji šaukštai 9% acto. Visa kita taip pat kaip ir 500 mililitrų stiklainiui, tik kaitinkite 7 minutes.
  7. 6. Nelauksite nei žiemos, atsidarysite po savaitės, nes taip nerealiai skanu. Gaminam!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijų rasite: Cukinijos.

Irena

Pabandžiau. Labai skanios cukinijos,- skanesnės už marinuotais agurkus.
Atsakyti

Jonas

Didžiausia kvailystė kaitinti stiklainius puode. Stiklainius pakanka išplauti su soda ir prieš dedant į juos viską kas reikalinga, užtenka palaikyti pripylus verdančio vandens. Tada į karštus viską sudėti ir užsukti dangtelį, prieš tai jį virinant vandenyje. Stovi kuo puikiausiai. O tas kaitinimas - atgyvena nuo sovietinių laikų.
Atsakyti

Regixna

Man tai cukinijų indėliai laikosi, ne stovi

Violeta

Aš du kart užpilu ir užkloju. Ir agurkus taip pat.
Atsakyti

Lava

Na su tais šaukštais tiesiai į stiklainį, o ne litrui vandens, tai gali numatuoti. Vienam su kaupu vienaip atrodo, kitam kitaip. 🤔
Atsakyti
Konservuoti svogūnai
(1)