Kepti briuselio kopūstai su svogūnais ir šonine

2023-08-21 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti briuselio kopūstai su svogūnais ir šonine
Daug kas labai nemėgsta "Briuselio kopūstų" ir išgirdę apie juos nevalingai susiraukia, nes turi su jais nemalonių asociacijų. Bet taip yra todėl, kad dauguma žmonių, tiesiog nemoka jų tinkamai paruošti. Duokite jiems dar vieną šansą ir šis receptas padės atskleisti jų gerąjį skonį. O tai puiki, labai gardi labai sveika ir naudinga organizmui daržovė.

Ingredientai

    • briuseliniai kopūstai: 250 gramų
    • šoninė: 110 gramų
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • svogūnai: 1 mažo (susmulkinto)
    • sviestas: 1 šaukšto
    • šviežios petražolės: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjaustome briuselinių kopūstų galiukus, perpjauname kopūstus per pusę.
  2. 2. Nedideliame puode užviriname vandenį, įberiame druskos, suedame kopūstus bei paverdame apie 2 minutes. Nukošiame bei padedame į šalį.
  3. 3. Tuomet į didelę keptuvę pilame alyvuogių aliejų, dedame susmulkintą šoninę, svogūnus bei pakepame, kol šoninė ir svogūnai apskrus.
  4. 4. Po to į keptuvę sudedame briuselinius kopūstus (supjaustyta puse į apačią), kepame apie 4–5 minutes, kol kopūstai "įgaus spalvos".
  5. 5. Tada sudedame sviestą bei petražoles, paskaniname druska, pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimai: Kopūstus apverdame vos 2 minutes. Nereikia jų pervirti! Svogūnas šiame recepte tiks tiek mėlynas, tiek geltonas. Šis patiekalas yra daugiau tinkamas kaip garnyras, bet labai skanus valgomas ir vienas.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau briuselio kopūstų receptų rasite: Briuselio kopūstų receptai.