Greitos česnakinės agurkų ir cukinijų salotos

2024-08-14 Autorius Sveikas meniu

Greitos česnakinės agurkų ir cukinijų salotos
Šis lengvas agurkų ir cukinijų salotų receptas puikiai tiks vasaros pietums ar vakarienei kaip garnyras prie mėsos, grilio patiekalų, bulvių košės ar azijietiškiems dubenėliams su ryžiais.

Traškūs agurkai ir jaunos cukinijos puikiai dera su gaiviu padažu, pagardintu šviežiais krapais. Papildytas šlakeliu alyvuogių aliejaus, šis patiekalas ne tik skanus, bet ir labai maistingas bei naudingas grožiui, kadangi iš alyvuogių aliejaus gauname vitaminų E ir K, kurie turi teigiamą poveikį odai bei plaukams.

Redakcijos patarimas - norite kitokio, kiek stipresnio skonio? Įdėkite šiek tiek fetos sūrio, skonis taps dar intensyvesnis, arba palikite receptą paprastesnį, kad išlaikytumėte lengvumą.

Salotas galima valgyti iš karto, jos bus traškesnės. Tačiau jeigu paliksite pastovėti 10-15min, tuomet visi skoniai susimaišys ir daržovės šiek tiek suminkštės. 

Ingredientai

    Salotoms:
    • Ilgavaisis agurkas: 1 vnt
    • Jauna cukinija: 1 vnt
    Padažui:
    • Švieži krapai: kelios šakelės
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Alyvuogių aliejus: 1 valg.š.
    • Citrinų sultys: 1 valg.š.
    • Medus: 1 arb.š.
    • Druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukiniją ir agurką supjaustyti plonais griežinėliais (tai patogu padaryti naudojantis mandolina, tačiau, žinoma, puikiai tinka ir peilis (red.past.).
  2. 2. Į nedidelį dubenėlį sutraiškyti česnako skilteles, ten pat sudėti ir smulkiai sukapotus krapus. Supilti alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, sudėti medų. Viską labai gerai išmaišyti.
  3. 3. Paruošta padažą supilti ant daržovių ir gerai išmasažuoti, kad padažu pasidengtų visi griežinėliai.
Konservuoto tuno salotos su pomidorais ir alyvuogėmis
(4)
Salotos su plėšyta jautiena
(1)
Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
(3)
Šviežių daržovių salotos
(5)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)