Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos

2019-07-24 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
Šiose salotos viskas labai dera tarpusavyje, labai skanu ir tikrai recepte nieko nekeiskite. Jeigu norisi skanių ir neįprastų salotų-išbandykite šias, kurias labai mėgsta mano šeima.

Ingredientai

    • žali žirneliai: 150 gramų
    • jaunos cukinijos: 200 gramų
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • mėtų lapeliai: 1 pundelio
    • mocarelos sūris: 100 gramų
    • balzamiko padažas: 2 šaukštų
    • prieskoninės žolelės (džiovintas čiobrelis, raudonėlis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į prikaistuvį sudėkite žirnelius, įpilkite vandens, kad apsemtų ir pavirkite maždaug porą minučių.
  2. 2. Tuomet cukinijas supjaustykite griežinėliais, pašlakstykite aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišykite. Dėkite cukinijos griežinėlius ant griliaus grotelių ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių (galite kepti ir keptuvėje).
  3. Reklama
  4. 3. Po to į lėkštę sudėkite cukinijas, suberkite virtus žirnelius ir mėtų lapelius. Sūrį suplėšykite nedideliais gabaliukais ir išdėliokite ant salotų. Pašlakstykite balzamiko padažu. Patiekite ir skanaukite!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Salotos su jautiena, skrudintomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais
(2)
Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
(1)