Marinuoti agurkai griežinėliais žiemai su prieskoniais agurkų marinavimui

2023-08-31 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti agurkai griežinėliais žiemai su prieskoniais agurkų marinavimui
Labai gerai pamenu, kad šių marinuotų agurkų pirmą kartą paragavau prieš keletą metų pas savo draugę ir man labai patiko. Iškart pasiprašiau recepto ir jau sulaukusi kitos vasaros prisiruošiau nemažai. Gavosi viskas puikiai. Tik buvo viena problema - jie buvo suvalgyti dar nesulaukus net žiemos. Tad nuo to laiko visada ruošiu iš dvigubos arba trigubos normos. Drąsiai rekomenduoju pamėginti ir Jums. :)

Ingredientai

    • agurkai: 6 kilogramų
    • vanduo: 2,5 litro
    • druska: 6 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 500 gramų
    • actas: 200 gramų (galite ir pagal skonį)
    • vyšnių lapai: pagal skonį
    • krapai: pagal skonį
    • prieskoniai agurkų marinavimui: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į 2,5 litro verdančio vandens įdėkite krapus, vyšnių lapus bei pavirinkite maždaug 2-3 minutes.
  2. 2. Tuomet nuovirą nukoškite bei į jį įdėkite prieskonius agurkų marinavimui, cukrų, druską ir actą.
  3. Reklama
  4. 3. Užvirinkite bei virkite maždaug 2-3 minutes.
  5. 4. Marinatą užpilkite ant supjaustytų griežinėliais agurkų.
  6. 5. Užpylę palaikykite per visą naktį vis pamaišydamos, kad visi agurkėliai gerai įsimarinuotų.
  7. 6. Ryte pakaitinkite, bet neužvirinkite ir supilkite į paruoštus švarius stiklainius.
  8. 7. Laukite žiemos ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.

Eglė

Įdomus receptas, reikės būtinai pamėginti.
Atsakyti
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)