Saldi sriuba su vaisiais ir kisieliumi

2023-07-13 Autorius WorldRecipes.lt

Saldi sriuba su vaisiais ir kisieliumi
Kai dar buvau maža, mano mama man gamindavo pačią skaniausią saldžią vaisių sriubą su kisieliumi. Nuo to laiko ją taip pamilau, kad dabar gaminu ir savo vaikams. Tik su mažais pakeitimais, kuriuos papasakosiu pačiame recepte. Nieko nebelaukite ir imkitės gamybos. Tikrai viskas puikiai ir labai skaniai pavyks. Tad pradedam! 

Ingredientai

    • vanduo: 300 mililitrų
    • mėgstamo skonio kisielius: 1 litro (naudojau braškių skonio)
    • makaronai: 1 saujos
    • džiovinti abrikosai: 1 saujos
    • džiovinti obuoliukai: 1 saujos
    • džiovinti papajai: 1 saujos (juos galite pakeisti razinomis, bet mano vaikai razinų nemėgsta, tai dedu papajas)
    • kiviai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus vaisius perplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti maždaug 10 minučių.
  2. 2. Per tą laiką, šiek tiek pasūdytame vandenyje nepilnai išvirkite makaronus (virkite 2-3 minutėmis trumpiau nei reikėtų, makaronai sudėti į saldžią sriubą išbrinks pakankamai). Išgriebkite ir nusausinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Kisielių paruoškite pagal gamintojo instrukcijas, į puodą su paruoštu kisieliumi sudėkite išvirusius makaronus, kiek pasmulkintus džiovintus abrikosus, obuoliukus, papajas ar razinas, nuluptus ir griežinėliais supjaustytus kivius.
  5. 4. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite maždaug 3-5 minutėms pastovėti. Patiekite ir skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau saldžių sriubų receptų rasite: Saldžios sriubos.
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
(2)