Soti daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir mėsos kukuliais

2020-08-18 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Soti daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir mėsos kukuliais
Aš pažįstu tokių žmonių, kurie vasaros sezonu negamina ir nevalgo sriubų (išskyrus šaltibarščius). Mūsų šeimoje sriuba yra tiesiog privaloma, todėl ją ganėtinai dažnai verdame ir valgome, mums visai nerūpi, kad lauke karšta. 

Ši sriuba yra skani, ne tik vasarą, bet ir visus metus. Žinoma, labiausiai aš ją mėgstu gaminti vasarą, dėl labai paprastos priežasties, savo darže turiu daugybę daržovių, kurios šiai sriubai labai tinka. Kad sriuba būtų dar sotesnė, gaminu ją su mėsos kukuliais. Pamėginkite ir Jūs!:)

Ingredientai

    • bulvės: 3
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kopūstai: ketvirtadalio
    • cukinijos: 1
    • žali žirneliai: 1 saujos
    • vanduo: 2 litrų
    • lauro lapai: 2
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: pagal skonį
    • aliejus: pagal poreikį (kepimui)
    • lydytas sūrelis: 3 valgomųjų šaukštų
    • krapai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves supjaustykite kubeliais.
  2. bulvės supjaustytos kubeliais
  3. 2. Tuomet kopūstą supjaustykite ruoželiais.
  4. Reklama
  5. 3. Bulves ir kopūstą suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, žiupsnį juodųjų pipirų, druskos ir užkaiskite puodą virti.
  6. 4. Tada svogūną ir česnaką pasmulkinkite (česnako šiek tiek pasiliekite faršui pagardinti), morką supjaustykite griežinėliais, o cukiniją sutarkuokite.
  7. 5. Keptuvėje pakaitinkite aliejų.
  8. aliejus įkaitintas keptuvėje
  9. 6. Suberkite svogūną bei česnaką. Pakepinkite kol pasklis skanus aromatas.
  10. 7. Tuomet suberkite morkas bei cukiniją. Pakepinkite kelias minutes.
  11. 8. Daržoves suverskite į sriubą.
  12. 9. Kiaulieną pagardinkite druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir žalumynais, įmuškite kiaušinį. Masę gerai išmaišykite.
  13. 10. Formuokite mėsos kukuliukus.
  14. formuojami mėsos kukuliai
  15. 11. Sudėkite į verdančią sriubą. Ten pat suberkite žirnelius.
  16. 12. Pavirkite maždaug 15-20 minučių.
  17. 13. Įmaišykite lydytą sūrelį ir susmulkintus krapus. Pakaitinkite iki virimo.
  18. 14. Pilstykite į dubenėlius ir skanaukite!
  19. daržovių sriuba su mėsos kukuliais
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
(18)
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)