Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle

2023-09-14 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
Vienos picerijos trintą šampinjonų sriubą jau kuris laikas galima laikyti legendine. Lietuvoje tikriausiai nėra labiau ikoniškos restoranų tinklo sriubos. Ją tikriausiai prisimena ir mėgsta visi. Kai dar buvau moksleivė ir studentė, besisukiodama mieste, Čili Picoje valgydavau išskirtinai tik šią sriubą ir daugiau nieko kito: po pamokų, po paskaitų, prieš paskaitas, prieš kiną ar po kino. Man ji pamenu taip patikdavo, kad niekaip negalėjau atsivalgyti. Gaminta savo virtuvėje, beje, ji gaunasi dar skanesnė. Vienintelė jos bėda ir didžiausias trūkumas - niekada neplanuokite, kad šios pievagrybių sriubos liks kitos dienos pietums. Taip tiesiog nebūna. Ji pasibaigs šiandien, kad ir kiek pasigamintumėt. Suvalgysite iškart. Pažadu!

Ingredientai

    • šampinjonai: 500 gramų (pievagrybiai)
    • svogūnai: 1
    • poras: gabaliuko (naudoju tik baltą dalį)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • sviestas: ~2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vištienos arba grybų sultinys: 250 mililitrų (naudoju natūralų vištienos, bet praskiedžiu vandeniu)
    • pienas: 250 mililitrų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • skrudintas batonas skrebučiams (patiekimui)
    • mėlynasis pelėsinis sūris (patiekimui)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą sudedame sviestą ir, kartu su juo, pasmulkintą česnaką, porą, svogūną ir grybus.
  2. 2. Viską kelias minutes pakepiname, sudedame miltus ir gerai sumaišome.
  3. 3. Tada į tą patį puodą supilame sultinį ir pieną. Ant mažos kaitros verdame sriubą maždaug 20 minučių, kad šiek tiek sutirštėtų.
  4. 4. Per tą laiką, kol verda sriuba, paruošiame skrebučius ir supjaustome mėlynąjį sūrį kubeliais.
  5. 5. Į sriubą supilame 100 mililitrų grietinėlės ir kokteilinėje arba rankiniu trintuvu sutriname sriubą iki beveik kreminės konsistencijos (idealu būtų, kad jaustųsi smulkūs grybų gabaliukai tarsi originaliame variante).
  6. 6. Supilstome sriubą į dubenėlius ir patiekiame su sūriu ir skrebučiais. Skanaujame!
Lęšių sriuba su antiena
(1)
Ryžių sriuba su pievagrybiais
(25)
Aštri cukinijų sriuba
(1)
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)